L

LEUKE RESTAURANTS IN IJMUIDEN: 6 x TIPS

visrestaurant in IJmuiden

IJmuiden is het kloppend hart van gemeente Velsen. Een plek bekend om het strand, uitgestrekte duingebieden, een bosrijke omgeving en een centrum met (lokale) winkels. Zin om jezelf te verwennen na of voor het verkennen? Hieronder staan 6 leuke restaurants in IJmuiden voor jou op een rijtje!

Van klassieke lunch- en dinergerechten tot gezellige visrestaurants: dit zijn 6 x leuke restaurants in IJmuiden >

Restaurant IJmuiden centrum: Spijkers

Centraal gelegen in het havengebied van IJmuiden en op een steenworp afstand van de sluizen vind je de derde vestiging van Spijkers. Je stelt hier voor een vaste prijs van € 32,95 je eigen driegangendiner met gerechten van de kaart. Of schuift hier aan voor klassieke lunchgerechten in de middag.

Ook leuk! 5 x leuke restaurants in Giethoorn >

Visrestaurant IJmuiden: Gerard van Es

Een duurzame vis eet je bij Gerard van Es. Want ondanks we het hele jaar vis eten, blijft vis toch een seizoensproduct. Dit visrestaurant houdt hier rekening mee, waardoor je elk seizoen wisselende, smaakvolle en verantwoorde vis op je bord geserveerd krijgt.

Restaurant de Meerplaats

IJmuiden staat bekend om de Noordzeevis. Het kan zo gebeuren dat de vis die ‘s ochtends op de veiling is aangevoerd, een paar uur later op je bord ligt. En dat is voor de visliefhebbers onder ons helemaal top! Een ander, uitstekende visrestaurant in IJmuiden is Restaurant de Meerplaats. Waar je in een klein restaurant, pal aan de gezellige vissershaven, al sinds 1970 geniet van vis.

restaurant IJmuiden centrum: Hokkai Kitchen

We blijven nog in de vissferen, want in het centrum van IJmuiden kun je bij Hokkai Kitchen lekkere sushi eten! Van nigiri’s en sashimi tot andere lekkernijen zoals gefrituurde garnalen en takoyaki. Allemaal gemaakt met verse producten en volgend traditionele recepten. Waarvan je geniet in een informele, eenvoudige setting.

Chef’s Food and drinks

In het Leonardo Hotel IJmuiden kun je (ook als niet-hotelgast) genieten van al dat lekkers in hotelrestaurant Chef’s Food and Drinks. Met een open keuken krijg je letterlijk een kijkje in de keuken en zie je hoe, de verse ingrediënten omgetoverd worden tot bijzondere gerechten. Om de beleving helemaal af te maken geven de chefs de gerechten een finishing touch aan tafel. We like!

Landgoed Duin & Kruidberg

Iets buiten het centrum van IJmuiden, in de adembenemende natuur van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, vind je het Landgoed Duin & Kruidberg. Dit authentieke landhuis werd in 1907 gebouwd en dient nu als prachtige uitvalbasis om te overnachten in Noord-Holland. Of als uitgebreide tussenstop voor een lekkere lunch, diner of high tea & wine. Ook kun je hier trouwen, vergaderen of een ruimte huren voor andere (familie)aangelegenheden.

En, bij welke leuke restaurants in IJmuiden schuif jij aan?

Omslagfoto: Landgoed Duin & Kruidberg

CategoriesFijne Foodspots