8

8 x RESTAURANTS AAN DE AMSTEL IN AMSTERDAM

restaurants aan de amstel - restaurant amstel - restaurant aan de amstel - restaurants aan amstel - eten aan de amstel - diner aan de amstel

Als je langs de Amstel rijdt, kom je veel restaurants tegen waar je heerlijk kunt vertoeven. Een mooie plek aan het water, waar je geniet van een rustig koffietje of een gezellige avond drankjes doen. Benieuwd waar je moet zijn? Hieronder vind je 8 restaurants aan de Amstel in Amsterdam.

Vind hier de restaurants aan de Amstel in Amsterdam >

Ode aan de Amstel

Buiten lunchen of dineren aan het water? Reserveer dan een plek op het terras van Ode aan de Amstel, waar je op het prachtige terras geniet van mooi opgemaakte borden. Ga voor een 3-, 4-, of 5-gangenmenu of schuif aan voor de Sunday Brunch om 11:00.

Impero Romano

Lunchen of dineren à la Italiano, kan ook gewoon aan de Amstel. Dit restaurant werd ‘bekend’ om hun spaghetti uit de parmezaan met een flinke laag truffel, maar bij Impero Romano schuif je aan voor zoveel meer dan dat. Van panna cotta tot Peroni en antipasto – ingrediënten om het uuuuren mee uit te houden!

Restaurant 212

Chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot koken de sterren van de hemel in Restaurant 212. De gerechtjes worden voor je neus bereid en de chefs serveren de maaltijden zelf uit. Dit maakt eten hier een hele beleving! Leuk om te weten: dit hele restaurant is eigenlijk een Chef’s Table want er zijn geen losse tafels.

Bam Boa

Deze prachtige hotspot vind je aan de Weesperzijde. Bam Boa is een soort strandtent, in Amsterdam. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, diner en ze organiseren (in de zomer) super leuke sangria avonden. Tijdens zo’n avond koop je 1.5 liter sangria voor €15 kost en is er een dj!

Meer leuke restaurants aan de Amstel vind je hieronder >

Café Vrijdag

Café Vrijdag aan de Amsteldijk is fijne plek om te eten en je kunt het raden: vooral op vrijdag is het hier feest. Borrels die uit de hand lopen en mensen die lang blijven hangen. Maar ook voor een diner kun je hier aanschuiven. En zoals dat hoort bij een (eet)café zijn de prijzen ook hier niet al te hoog.

George Marina

George Marina ligt aan de rand van het geweldige Amstelkwartier, omringd door nieuwe, hoge gebouwen, met een eigen haven aan het terras. Gek op sushi en kreeft eten met deze zon op je bol? Dan heb jij je nieuwe plek om te vertoeven gevonden.

Restaurant De Ysbreeker

De Ysbreeker is een café-restaurant aan de Weesperzijde in Oost. De zaak is vernoemd naar de ijsbreker die er van 1702 tot rond 1860 voor de deur lag om het water van de Amstel ijsvrij te houden. Van de vroege middag tot laat in de avond is dit een plek om een burger te eten of te genieten van verse oesters.

Amstel Boathouse

Amstel Boathouse vind je op een prachtige plek aan de Amstel bij het Martin Luther Kingpark. Geniet van een salade met bospaddestoelen, geitenkaas en groene asperges of van een broodje met mashed avocado. Die zijn zeker het omfietsen waard!

En, bij welke van deze restaurants aan de Amstel in de Amsterdam schuif jij binnenkort aan?

 

CategoriesFijne Foodspots