H

HOTEL MARQUÉS DE RISCAL IS DÉ REDEN OM NAAR DE WIJNSTREEK LA RIOJA TE GAAN

Marqués De Riscal

Voor op je bucketlist: een prachtig luxe hotel midden in het dorpje Elciego in de Spaanse wijnstreek La Rioja. Travel editor Julia bezocht dit sprookjesachtige plekje en vertelt je meer over deze experience.

Bienvenidos a Hotel Marqués De Riscal

Dit prachtige hotel ligt in het Spaanse dorpje Elciego in de wijnstreek La Rioja. Je komt hier gemakkelijk met (huur) auto in 1,5 uur vanaf de luchthaven van Bilbao. Land je op de luchthaven van Zaragoza, dan bereik je dit plekje in slechts twee uurtjes. Vanuit Barcelona is het zo’n vijf uur rijden.

Al vanaf een afstandje valt het hotel je meteen op: Marqués De Riscal is een verbazingwekkend modern bouwwerk. De architect, Frank Gehry (ook bekend van het Guggenheim museum in Bilbao) wilde een bijzondere setting creëren in de wijngaard en dat is hem goed gelukt. Omgeven door de middeleeuwse muren doet het geheel bijna sprookjesachtig aan.

Lees hieronder verder over Hotel Marqués De Riscal >

Een nachtje slapen in het hotel

Er zijn in totaal 61 kamers verdeeld over twee vleugels van het hotel: de Gehry vleugel en de Spa vleugel. Alle kamers zijn in een loft achtige setting gemaakt en hebben een spectaculair uitzicht op de wijngaarden en het dorpje Elciego. De vleugels zijn trouwens verbonden met elkaar door een brug van glas. Helemaal bovenin bevinden zich de ultra luxe suites. Een overnachting hier is trouwens niet goedkoop… maar het zeker wel waard! Bekijk hier de prijs per nacht voor Hotel Marqués De Riscal.

Tekst gaat onder de Instagram post verder >

Dineren in het Michelinsterren restaurant

Er worden verschillende activiteiten aangeboden door het hotel. Zo kun je met een local guide meer te weten komen over de prachtige wijnstreek en de heerlijke wijnen die hier worden geschonken. De wijnen van dit domein zijn van topkwaliteit. De rode wijnen worden tot de beste van de wereld gerekend. Leuk weetje: de bodega mag zich hofleverancier noemen van het Spaanse Koningshuis. De guide neemt je mee naar de imposante kelders waar maar liefst vier miljoen flessen liggen.

Daarnaast heeft het hotel twee restaurants, waarvan een met een Michelinster. Een aanrader, de gerechten zijn modern met een bijzondere twist. Uiteraard krijg je bij elk gerecht een geweldig wijntje. Zeker als je iets (speciaals) te vieren hebt is dit een geweldig uitje.

En? Ook enthousiast over dit spectaculaire hotel? Editor Julia wil in ieder geval nog een keertje terug!

CategoriesEuropa