M

MET VLAG EN WIMPEL GESLAAGD: RESTAURANT MILK IN POPPODIUM MELKWEG

Alweer een héle poos geleden (in 1970), startte De Melkweg Amsterdam in een leegstaande melkfabriek als een zomerproject voor jongeren. Ruim 45 jaar later is dit cultureel poppodium nog steeds ontzettend populair. En met de komst van horecagelegenheid MILK wordt de Melkweg ook voor Girls Who Eat erg interessant.

Verrassend goed

Soms, héel zelden, kom je ergens (lees: bij een restaurant) terecht waar je op ieder gebied verrast wordt. Dat gebeurde afgelopen zondag bij ons. Want als je het restaurant/café van de Melkweg binnenstapt (wetende dat er jaarlijks zo’n 450.000 bezoekers over de vloer komen), dan brengt dat niet per se hoge verwachtingen met zich mee. ⠀⠀⠀⠀⠀

MILK Amsterdam is de hele dag geopend voor lunch, borrel en diner en het interieur is gebaseerd op het American diner concept. Gezellige Insta-tafeltjes, rumoerig en knappe koppen in de bediening. Prima ingrediënten voor een prima avond. Daar leek het mee te beginnen.

10 x veganistische restaurants door heel Nederland >

Seizoensgebonden met Aziatische invloeden

Maar toen kwam chef Jermaine Liesdek ineens aan met carpaccio van kakelverse coquille met daarop stuk voor stuk wel uitgedachte smaken (zoet, zuur, krokant). Seizoensgebonden gerechten met Aziatische invloeden, dat is wat ze serveren. Er volgde bij ieder gerecht een duidelijke uitleg over hoe, waarom en waar vandaan. Bij iedere gang kwam er iemand uit de bediening naast onze tafel staan om écht passende wijnen in te schenken. ⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀

3-gangen voor €30

Culinaire verrassing na verrassing volgde, en nog verbaasder waren we dat je voor 3-gangen €30 betaald. Bij @milkcafeamsterdam hangt niet alleen een chille sfeer (vraag naar een tafeltje ‘boven’), het personeel heeft kennis van zaken en het eten overtrof de verwachtingen. Zet ‘m op je uiteten lijstje levensgenieters, dan gaan we er vanuit dat het bij jullie net zo goed zal zijn als dat het bij ons was!

De ingang zit aan de Marnixstraat, aan de achterzijde van de Melkweg. Restaurant MILK deelt de ingang met Melkweg Expo en zit schuin tegenover het DeLaMar Theater. Wanneer wip jij langs?

Foto’s door @dishtales

CategoriesFijne Foodspots