O

OPEN KEUKEN, VUUR, BILJART EN TOPBEDIENING BIJ RESTAURANT ENTREPOT

De mannen van Rijsel, Bak en Gebroeders Hartering hebben nu een vierde zaak toegevoegd aan hun indrukwekkend horeca-portfolio: Restaurant Entrepot. En dit is er echt weer zo een voor op je culinaire bucketlist. Dat schijnen meer mensen te weten, want sinds de opening in november 2017 lijkt het vrijwel elke avond vol te zitten. Gelukkig blijkt dat helemaal terecht. Lees verder voor onze ervaring!

Er staat weer een top zaak op onze culinaire bucketlist: Restaurant Entrepot. Niet alleen bij ons, maar bij velen. Want sinds de opening in november 2017 lijkt het vrijwel elke avond vol te zitten.
Restaurant Entrepot is een samenwerking tussen twee mannen met een indrukwekkend cv. Het nieuwe restaurant opgezet door Xander Waller en chef Arvid Schmidt. Wij waren onder de indruk, lees verder voor onze ervaring!

De sfeer & Het Interieur

De locatie op het iconische Entrepotdok is zo cool dat we gelijk begrijpen dat het restaurant hiernaar vernoemd is. Het monumentale pand bevindt zich dus aan het Entrepotdok en zit verpakt in één grote, lichte ruimte met houten balken aan het plafond, een heleboel ronde lampen, met industriele eenvoudige meubels. De tafels zijn een soort schooltafeltjes en de stoelen lijken vrij stijf en hard, maar zitten eigenlijk best lekker. Het geheel doet mij ook een beetje aan Scandinavië denken. Achterin restaurant Entrepot kun je vrijwel volledig in de open keuken kijken. Wij vinden dat dan ook stiekem de leukste plek! 

Voorin het restaurant staat een biljarttafel en hoewel er geen stoelen aan staan, blijkt de bar aan het eind (of begin) van de avond ook een goede plek om te borrelen terwijl je wacht op een tafel of wanneer je al klaar bent met eten. De sfeer in Entrepot is sowieso fijn casual. Hoewel het eten echt superieur en verfijnd is, voel je je hier absoluut niet verplicht om er zelf ook chique bij te lopen.

Restaurant Entrepot

Het personeel

Bij binnenkomst en het melden van de reservering geeft mede-eigenaar Xander zijn gasten een hand. En dat maakt meteen duidelijk dat het eten misschien wel culinair en bijzonder mag wezen, maar de bediening is gewoon lekker nuchter. Daarna mag je zelf een tafel uitzoeken met het juiste aantal couverts. Heerlijk, zo’n informele touch.

Het personeel is snel, vriendelijk, begrijpt het menu maar al te goed, uiteraard niet essentieel maar wel zeer aangenaam: knap! Aan het begin van de avond valt het vooral op hoeveel personeel er is. Maar dat blijkt uiteindelijk ook nodig, want het hele restaurant zit op een doodgewone woensdagavond toch helemaal vol.

Deze 10 tafel-etiquette maken jouw culinaire
avondje compleet

Zodra we zitten komt er vrijwel direct iemand aan onze tafel met een fles water (die de hele avond zonder vragen wordt vervangen), brood met boter en de kaart. Een jongen van de bediening legt ons uit dat de kaart bestaat uit kleine gerechten.

Moeilijk als ik ben, wil ik graag twee tussengerechten in plaats van een voor en hoofd. De serveerster kan mij gelukkig precies vertellen welk gerecht het best als eerst kan nemen omdat dat beter is voor de smaakbeleving. Een beetje hulp tijdens een diner is altijd fijn. Hoewel het personeel veelal studenten lijken, weten ze wel daadwerkelijk wat ze serveren en hebben ze duidelijk een passie voor goed eten.

Restaurant Entrepot

Eten & drinken

Maar de belangrijkste reden dat je naar Entrepot gaat, of eigenlijk MOET, is het eten. Ze serveren koude voorgerechten, warme tussengerechten en warme hoofdgerechten. Wie het tussengerecht over wil slaan, kan de hoofdgerechten ook in een grotere variant bestellen. Ze denken met ons mee. 

Het is trouwens nog best een uitdaging om een keuze te maken want alles klinkt even spannend. Het liefst zou je alles bestellen om het te kunnen zien en proeven. Chef-kok Arvid stelt dagelijks een kaart samen met lokale, seizoensgebonden producten die hij veelal bereidt op open vuur.

Restaurant Entrepot

Gelukkig smaakt alles dat we bestellen net zo spannend als het op de menukaart al leek. We eten onder andere de gele biet in zoutkorst met beurre blanc. Een vrij simpel gerecht waarbij je toch bij iedere hap nieuwe smaken ontdekt. Een andere favoriet is de rauwe snoekbaars met gezouten rabarber en groene aardbei. De vis is zo vers en puur en het geheel is heel subtiel. De garnering lijkt het koontje van de aarbeienplant en dat at ik nog nooit eerder maar blijkt best lekker. De gefrituurde bloemkool met bloemkool crème, mossel en merg is heel klein en hoewel de mossel en merg niet direct terug te vinden zijn in het gerecht, is het wel perfect in verhouding. De verschillende structuren van bloemkool zijn lekker samen.

Als dessert at ik gortepap met bruine boter sorbet en cacao. En dat ijs zou wel eens het lekkerste kunnen zijn dat ik dit jaar heb gegeten.

Restaurant Entrepot

Hier eet je de beste Vietnamese Streetfood gerechten!

De rekening

De rekening voor twee personen met vier gerechtjes, twee desserts, een hele lekkere fles sauvignon blanc en twee keer koffie komt op uit op €88. Erg netjes, gezien de kwaliteit van het eten, het prachtige interieur en de goede service! 

Ben jij al bij dit restaurant geweest? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring! Laat het ons weten via @girlswhomagazine.

Restaurant Entrepot
Entrepotdok 7-8
1018 AD Amsterdam
T: 020-341 5722
Open: Wo-Ma vanaf 18:00