B

BARDAK: EEN GEORGANISEERDE (EN SMAKELIJKE) BENDE IN DE PIJP

Bardak Amsterdam // Tel Aviv eten // Restaurant Bardak // restaurants de pijp

Tel Aviv. Waar muren het canvas van street artists zijn en de beste restaurants verstopt zitten in de meest haveloze marktstalletjes. Een bardak. Een georganiseerde bende – als je een poging zou doen het woord te vertalen. De gelijknamige streetfoodbar brengt deze sympathieke chaos van het ‘Mediterrane Manhattan’ naar de Amsterdamse Pijp. En wij schoven aan ‘de bar van Dak’ aan om te proeven!

Hospitality in Tel Aviv

Tel Aviv staat voor ‘Lenteheuvel’ – een referentie naar de stedelijke fauna die de stad met kleur overwoekert. Niet alleen de bloemen staan volop in bloei, ook de hospitality-industrie ontpopte zich de afgelopen jaren in Tel Aviv. En ver daar buiten. De uitgesproken smaken vonden hun weg naar hoofdsteden over de hele wereld.

De TLV-group wees met onze favoriete Israëlische visbar Bar Fisk de weg richting Amsterdam en haalde in 2018 voor de tweede keer de heerlijke smaken en geuren van Tel Aviv naar de Nederlandse hoofdstad. Dit keer met de Arak cocktails, bieren en ‘t streetfood van Bardak.

Drinken bij Bardak

Van ’s middags tot ’t holst van de nacht tapt, mixt en schenkt het team elke dorst weg. Een breed assortiment aan wijnen en biertjes. Denk o.a. Oedipus, Stella Artois, Goose Island, Brouwerij ’t IJ en De Eeuwige Jeugd.

Maar wij zouden toch aanraden om de Australische (haast onverstaanbare) – maar o zo sympathieke – barman een cocktail voor je klaar te laten maken. We zitten nog net niet op z’n lip terwijl hij de ene naar de andere cocktail shaked, en de bar netjes geordend houdt. Bij voorkeur bestel je een cocktail met de Oosterse anijsdrank Arak, waarin verschillende versgeperste sappen zijn uitgesproken smaak verzachten.

Bardak Amsterdam // Tel Aviv eten // Restaurant Bardak // restaurants de pijp
Bardak Amstedam // Bar Fisk Amsterdam // Tel Aviv Amsterdam

Kruidige streetfood bij Bardak

Een “paar” drankjes loopt gegerandeerd uit tot een nachtelijk streetfood-bacchanaal als borrelaars eenmaal het menu van Bardak ontdekken. Wij gingen voor volgestouwde pita’s met gekleurde dipjes, kruidige vleesgerechten, een (voor ons nieuwe) koolrahbi-steak en vegetarische paddenstoelen-shawarma. Allen geserveerd op een bedje (of onder een dekentje) van peterselie. Typische verse en lokale producten uit Tel-Aviv passeerden op de bar.

Bardak introduceert daarnaast nog door Amsterdam te ontdekken tradities als Arais – sappige lamskebab in een krokante pita die alle smaak van lamsvet opgenomen heeft. Zo ontzettend lekker.

Bardak Amsterdam // Tel Aviv eten // Restaurant Bardak // restaurants de pijp

Noemenswaardig: het interieur

Als reflectie van de rauwe kant van tegenstrijdig Tel Aviv, is Bardak een gezellige georganiseerde chaos ontworpen door Sheryl Leysner. Ruwe graffitimuren, stukken kale bakstenen en golfplaten – het voelt haast als een wandeling door Tel Aviv.

Qi-FRAME liet de kwasten en spuitbussen hun gang gaan om de streetart van de metropool te weerspiegelen. Een doordachte wirwar van meubels heeft plek voor 55 gasten. Een beetje dicht op elkaar zitten ze wel als de tent volzit, maar gezelligheid is gegarandeerd.

Bardak Amsterdam // Tel Aviv eten // Restaurant Bardak // restaurants de pijp
Bardak Amsterdam // Streetfood Amstedam // ‘De Bar van Dak’

Streetfoodbar Bardak is open van maandag t/m zondag.

Bardak
Ferdinand Bolstraat 12 | 1072LJ | Amsterdam
Bardak.nl | 020-7722981 | info@bardak.nl

Maandag & Dinsdag / 17:00-01:00
Woensdag & Donderdag / 12:00-01:00
Vrijdag & Zaterdag / 12:00-03:00
Zondag / 12:00-01:00

Dit vind jij misschien ook leuk..

CategoriesFijne Foodspots