EAT / Recepten & Trends

RECPT GEVULDE AUBERGINES MET QUINOA

recept gevulde aubergine - gevulde aubergine - vegetarische gerechten - recept quinoa - gezonde recepten - mediterrane recepten

De mediterrane lifestyle wordt vaak genoemd als het gaat om gezond oud worden. Dit omdat de Mediterrane keuken plantaardige voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en granen benadrukt. Niet iedereen houdt ervan, maar (geloof ons) deze keuken is het proberen méér dan waard. Inspiratie nodig? Hieronder vind je een heerlijk recept voor gevulde aubergines met quinoa.

Volgens Zweedse wetenschappers wordt de kans op een langer en gezonder leven met 20% verhoogd als je het Mediterrane dieet volgt. Dit is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het onderzoek heeft maar liefst 40 jaar land geduurd en heeft ons overtuigd om wat vaker Mediterrane recepten te koken. Jij ook? Met dit gezonde én vegetarische recept voor gevulde aubergines met quinoa kun je in ieder geval aan de slag. Bon appetit!

Ingrediënten 

1 aubergine
2 el olijfolie
1 middelgrote sjalot in blokjes gesneden
150 gr gehakte champignons
5-6 hele pruimtomaatjes gehakt
1 el tomatensap uit blik
2 teentjes knoflook, fijngehakt
90 gr gekookte quinoa
1/2 tl komijnpoeder
1 el gehakte verse peterselie + extra om te garneren
Peper en zout naar smaak
1 el tahin
1 tl citroensap
1/2 tl knoflookpoeder
Water om te verdunnen

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 9 andere Mediterrane recepten voor een gezonde maaltijd >

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en schep wat vruchtvlees eruit. Leg de aubergine op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olie. Bestrooi daarna nog even met zout en bak in ongeveer 20 minuten.

2. Verwarm, terwijl de aubergine in de oven zit, olie in een grote koekenpan. Voeg daarna alle sjalotten en champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn geworden, ongeveer 5 minuten. Voeg de tomaten, quinoa en kruiden toe en kook tot de vloeistof is verdampt.

3. Als de aubergine 20 minuten heeft gekookt, verlaag je de oventemperatuur tot 180 graden en vul je elke helft met het tomaten-quinoa-mengsel. Bak de aubergines daarna nog 10 minuten.

4. Als je klaar bent om te serveren, meng je de tahini, citroen, knoflook, water en een vleugje zout en peper door elkaar. Besprenkel dit mengsel over de aubergines, garneer eventueel met wat peterselie en dan is het tijd om te gaan genieten!




Wanneer ga jij dit gezonde en vegetarische recept voor gevulde aubergines met quinoa maken?

Bron: simply quinoa



Gerelateerde artikelen