R

RECEPT VEGETARISCHE QUINOA BOWL

10 x mediterrane recepten. Mediterraanse recepten om thuis te koken. Makkelijke en gezonde maaltijden. Vegetarische recepten. Leef langer door mediterraans te eten. Gezonde recepten. Snelle recepten. Girls Who Magazine. Girls Who Eat. Healthy food. Mediterrane recepten makkelijk

De mediterrane leefstijl wordt vaak genoemd als het gaat om gezond oud worden. Dit omdat de Mediterrane keuken plantaardige voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en granen benadrukt. Niet iedereen houdt ervan, maar toch is deze keuken méér het proberen waard. Hieronder vind je een heerlijk Grieks en vegetarisch recept voor lunch of diner.

Vind hier een Grieks en vegetarisch recept voor lunch of diner > 

De mediterrane keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied en bestaat onder andere uit de tientallen verschillende keukens uit Marokko, Spanje, Italië, en Griekenland en een deel van het zuiden van Frankrijk. De mediterrane keuken is heel gevarieerd en verschilt erg per regio. In de hele mediterraanse omgeving bestaat de keuken namelijk uit de verschillende streekproducten.

De mediterrane keuken of het zogenaamde mediterrane dieet wordt beschouwd als een van de gezondste en voorkomt onder andere hart- en vaatziekten. Dit komt doordat het eetpatroon vooral bestaat uit vis, olijfolie, zeevruchten, groenten, peulvruchten en mager vlees en met name door het gebruik van verse producten van hoge kwaliteit.

Ingrediënten  

Geroosterde rode pepersaus:
1 pot geroosterde rode pepers, uitgelekt (450 gr)
1 teentje knoflook
1/2 tl zout
sap van 1 citroen
1 el olijfolie
65 gr amandelen

Voor de bowl:
Gekookte quinoa
Spinazie, boerenkool of komkommer
Feta
Kalamata olijven
Pepperoncini
Dun gesneden rode ui
Hummus
Verse basilicum of peterselie
Olijfolie
Citroensap
Zout & peper

Meer mediterrane recepten voor een gezonde maaltijd nodig? Hier vind je ze >

Bereidingswijze 

  1. Mix alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine of blender tot het glad is. De textuur moet dik en getextureerd zijn.
  2. Kook de quinoa daarna volgens recept. Als de quinoa klaar is kun je beginnen met het bouwen van je mediterrane quinoa bowl naar jouw eigen voorkeur.
  3. Bewaar eventuele restjes in aparte bakjes en bouw de bowl kort voor het serveren. Vooral de groenten en de saus moeten apart gehouden worden omdat deze vochtig worden wanneer ze samen met alle andere ingrediënten worden bewaard.

Bron: Pinch of Yum