pastasalade - vegan gerechten - vegan recepten - veganistische gerechten - veganistische recepten - vegan
R

RECEPT SNELLE VEGAN PASTASALADE

Zin in pasta, maar ook in salade? Neem het allebei! Heerlijke voor tijdens de warmere dagen en perfect als bijgerecht op een barbecue. Inspiratie nodig? Hieronder vind je een snel en makkelijk recept voor een heerlijke én vegan pastasalade.

Vind hier het recept voor de vegan pastasalade >

Veganistisch eten hoeft al lang niet te betekenen dat je een simpele, groene maaltijd hoeft te bereiden. Er zijn tegenwoordig talloze heerlijke vegan recepten om thuis mee aan de slag te gaan. Ben je klaar om er eentje uit te proberen? Let’s do it!

Ingrediënten 

Voor de salade:
200 gr farfelle pasta
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el olijfolie
340 gr asperges, in stukjes gehakt
75 gr rode ui, dun gesneden
200 gr druiventomaten, gehalveerd
50 gr kalamata olijven (ontpit)

Voor de dressing: 
3 el olijfolie
2 el ahornsiroop of honing
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el balsamicoazijn
1/2 el dijonmosterd
1 tl zeezout
1/2 tl peper
1/4 tl rode pepervlokken

Meer inspiratie nodig? Vind hier 19 creatieve vegan recepten >

Bereidingswijze

1. Kook de pasta beetgaar. Voeg terwijl de pasta kookt de olijfolie toe aan een kleine koekenpan en verhit deze. Fruit dan de knoflook tot het geurig is, in ongeveer 3 minuten. Haal de pan van het vuur en zet opzij. Giet de pasta af en laat even goed afkoelen.

2. Meng dan de olijfolie, ahornsiroop/honing, gebakken knoflook, balsamico-azijn, dijon-mosterd, zeezout, peper, rode pepervlokken door elkaar heen. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed zijn gemixt.

3. Voeg daarna in een grote kom de afgekoelde pasta, asperges, rode ui, tomaten en olijven toe. Giet de dressing erover en roer goed door elkaar om de pasta met het mengsel te mixen.

4. Serveer dit gerecht warm of koud als lunch of als avondeten. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke en veganistische gerechtje!




En, wanneer ga jij dit lekkere en makkelijk recept voor een vegan pastasalade maken?

Bron: The Fitchen