R

RECEPT VEGAN BUDDHA BOWL MET ZOETE AARDAPPEL

gezond broccoli recept - gezonde broccoli recepten - broccoli recepten - broccoli gerechten - recept met broccoli - gezond recept met broccoli

Leuke kommetjes en schaaltjes vol met hartige en gezonde ingrediënten, ook wel Buddha Bowls genoemd. Ze zijn super populair, en dat is niet zo gek: het is een lekker gerecht dat makkelijk zelf te maken is. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke vegan bowl met zoete aardappel en broccoli. 

Vind hier het gezonde vegan Buddha Bowl recept met zoete aardappel en broccoli > 

Maar eerst, nog meer informatie over deze kleurrijke bowls. Een Buddha Bowl is een “bowl” die een beetje lijkt op de bolle buik van Boeddha omdat die overvol en hartverwarmend is, gevuld met heerlijke en gezonde ingrediënten. Het is een gebalanceerde maaltijd die meestal lekker kleurrijk maar vooral erg gezond en vullend is. Je kan ook makkelijk allemaal restjes uit je koelkast verwerken in jouw bowl, want er bestaat geen vast recept.




Ingrediënten 

Voor 4 personen

Voor de geroosterde groenten:
1 grote kop broccoli, in roosjes gesneden
2 middelgrote tot grote zoete aardappelen, in kleine blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el geroosterde sesamolie (of olijfolie)
Zout en peper

Voor de mango kokosrijst:
2 tl ongeraffineerde kokosolie
240 ml ongezoete kokosmelk of amandelkokosmelk
240 ml water
225 gr ongekookte bruine rijst
1 grote rijpe mango, in blokjes gesneden

Voor de amandelboter dressing:
62 gr natuurlijke romige amandelboter
3-4 el vers sinaasappelsap
2 tl pure ahornsiroop
1/2 tl appelciderazijn
1 tl geroosterde sesamolie (of gesmolten kokosolie of olijfolie)

Om te garneren:
Verse groene uien
Koriander en/of geroosterde sesamzaadjes

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 9 gezonde en makkelijke buddha bowl recepten >

Bereidingswijze

1. Om de bruine rijst te maken: Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur en voeg kokosolie en bruine rijst toe. Rooster 5 minuten rijst met de kokosolie. Roer regelmatig om de rijst te roosteren en de smaak van kokosolie erin te gieten.

2. Voeg na 5 minuten het water en de kokosmelk toe en breng het mengsel aan de kook. Dek het daarna af, zet het vuur laag en laat zo’n 45 minuten sudderen.

3. Verwijder na 45 minuten het vuur, roer met een vork en mix hierdoor even de rijst. Laat het mengsel dan nog 10 minuten staan. Als je klaar bent, roer je de mango erdoor en breng op smaak met een beetje zout.

4. Terwijl de rijst kookt, verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier of vet rijkelijk in met olijfolie.

5. Doe de in blokjes gesneden zoete aardappelen in een kom en zet ze in de magnetron voor 3 tot 4 minuten om ze voor te koken. Leg de broccoliroosjes, zoete aardappelblokjes en gehakte knoflook op bakplaat. Sprenkel sesamolie over de bovenkant van de groenten en meng goed door elkaar. Bak 20 tot 30 minuten of tot de zoete aardappelen zacht zijn en roer de groenten en aardappelen halverwege weer door elkaar.

6. Terwijl de groenten roosteren: maak je de dressing door de amandelboter, sinaasappelsap, ahornsiroop, appelazijn en sesamolie samen te voegen. Proef en pas aan naar smaak.

7. Om de bowls te maken: voeg rijst toe aan elke kom, bedek daarna met de geroosterde groenten en ongeveer 1,5 eetlepels dressing. Top het af met groene uien, koriander en geroosterde sesamzaadjes (optioneel).

Wanneer ga jij het gezonde en makkelijke recept voor deze vegan Buddha Bowl maken?

Bron: Ambitious Kitchen