R

RECEPT TONIJN TATAKI MET WASABI NOOTJES

recept tonijn tataki - tonijn tataki - tonijn tataki maken - hoe maak ik tonijn tataki - recept wasabi nootjes - wasabi nootjes recepten - voorgerecht tonijn tataki

Tonijn tataki is makkelijk te maken, supergezond en ontzettend lekker! Hou je wel van een beetje pit en ben je nog op zoek naar een lekker voorgerecht? Hieronder vind je een heerlijk recept voor tonijn tataki met wasabi nootjes.

Vind hier het recept voor de tonijn tataki met wasabi nootjes > 

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 rijstvellen
500 gr tonijn (saku)
1 avocado
Srirachamayo 
Sojaboontjes 
Sesamzaadjes (wit en zwart) 
Furikake 
Frituurolie 
Wasabinoten
Wasabi 
Sap van een halve limoen

Ook lekker! Vind hier meer lekkere recepten met tonijn >

Bereidingswijze

  1. Dep de tonijn droog. Vul een bordje met de sesamzaadjes en furikake. Rol de tonijn hier doorheen zodat alle kanten bedekt worden. Verwarm een pan met olie en bak alle kanten van de tonijn 30 seconden. Laat vervolgens rusten. 
  2. Maak de avocadocrème door de avocado samen met het limoensap en een halve theelepel wasabi in een keukenmachine. Vermaal tot een gladde mousse, schep in een spuitzakje. 
  3. Verwarm een laag frituurolie in een grote pan. Frituur hierin de rijstvellen (een voor een). Dit gaat bubbelen en lijkt eigenlijk op een grote kroepoek. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. 
  4. Snijd de tonijn in plakken. Verdeel de plakken tonijn over de rijstvellen. Spuit 4 toefjes avocadocrème per portie. Besprenkel wat sojaboontjes erover. Spuit de srirachamayo in een zigzag over de tonijn. Kneus de wasabinoten met de platte kant van een groot mes. Verdeel de krokantjes van de wasabinoten over de borden.
  5. Nu is het tijd om te gaan genieten!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor tonijn tataki met wasabi nootjes?

Bron: Homechef Huiberts