Burrata: wij zijn er dol op. En gelukkig voor ons zie je het op steeds meer menukaarten verschijnen. Maar ook thuis kun je makkelijk aan de slag met deze romige parel uit Italië. Inspiratie nodig? Hieronder vind je een heerlijk pizza recept met burrata en spruitjes.
Zin in zelfgemaakte pizza’s vanavond? Vind hier een pizza recept met burrata en spruitjes >
Ingrediënten
Voor 1 pizza
1 bal pizzadeeg
1 of 2 el olijfolie
1/2 tl rode pepervlokken
1/4 tl oregano
1/4 tl zout
Snufje zwarte peper
5 plakjes havarti kaas
1 hand geraspte Parmezaanse kaas
1 bol burrata kaas
150 gr spruitjes in plakjes
Een handje gesneden rode ui
2 el pancetta stukjes (of zonder voor een vegetarische variant)
Optioneel: jouw favoriete (kiem)groenten voor extra vitamientjes
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 5 andere heerlijke recepten met burrata in de hoofdrol >
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Strooi bloem op je oppervlak (aanrecht/groot bord/grote snijplank) en rol het pizzadeeg uit tot de gewenste maat; leg het deeg op een bakplaat.
3. Sprenkel het deeg met olijfolie en voeg dan rode peper, oregano, zout en peper toe.
4. Bedek dan met de havarti en parmezaanse kaas en voeg daarna de spruitjes, rode ui (en eventueel pancetta) toe.
5. Bak de pizza in 15 minuten, of tot de korst goudbruin is en de spruitjes gaar zijn. Haal uit de oven, doe daarna de burrata op de pizza en wacht 5 minuten zodat de kaas goed smelt.
6. Top eventueel af met extra groenten zoals kiemgroenten of rucola.
7. Nu is het tijd om te genieten van jouw heerlijke én zelfgemaakt gerecht.