R

RECEPT VULLENDE VEGAN BURRITO VAN KOOL

vegan burrito recept - burrito van kool - vegan burrito - vegan burrito maken - koolhydraatarme burrito - veganistsiche burrito

Of je nou een paar kilo’s kwijt probeert te raken, je een glutenallergie hebt of je de koolhydraten gewoon even beu bent. Een lekker koolhydraatarm recept op z’n tijd kan nooit kwaad. Hieronder vind je het makkelijke en vullende koolhydraatarme recept voor een vegan burrito van kool.

Inspiratie voor een koolhydraatarme recepten? Vind hier het recept voor een vegan burrito van kool >

Maar eerst, waar moet je op letten als je koolhydraatarm wil eten?

Dit voedingspatroon is namelijk niet heel makkelijk, maar kan zeker helpen voor wie probeert af te vallen. Wat je niet ‘mag’ eten is eigenlijk heel simpel: pasta, brood, rijst en aardappelen kun je beter laten staan. Wat wel goed is tijdens dit dieet zijn eiwitten en onverzadigde vetten zoals vis, vlees, sojaproducten en eieren. Hiermee krijg je minder calorieën binnen.

Ingrediënten 

600 gr vleesvervanger (zoals Tempeh of Jackfruit)
150 gr vegan kaasspread
4 grote boerenkoolbladeren (zo groot en vers mogelijk)
100 gr alfalfa
20 gr verse koriander
1/2 kleine rijpe avocado
150 gr (ingelegde) rode ui of in dunne plakjes gesneden radijs
150 gr rode salsa 

Meer inspiratie voor koolhydraatarme gerechten? Vind hier nog 23 andere makkelijke recepten om thuis te maken >

Bereidingswijze 

1. Bereid het veganistisch ‘vlees’ voor.

2. Leg de gewassen boerenkoolbladeren op een snijplank en snijd de grote stelen aan de onderkant af. Gebruik vervolgens een mes om langs de overgebleven steel aan de binnenkant dun te scheren tot deze makkelijk oprolbaar is.

3. Leg een boerenkoolblad op een snijplank en bedek met het vegan ‘vlees’, de alfalfa, koriander, een paar plakjes avocado, de ingelegde ui (of radijs), een paar lepels vegan kaasspread en de rode salsa.

4. Rol een uiteinde van het boerenkoolblad in de lengte over de vullingen. Vouw vervolgens de uiteinden naar binnen, rol opnieuw en leg de wikkel met de naad naar beneden op een serveerschaal. Herhaal deze stappen met de resterende boerenkoolbladeren en vullingen.

5. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw koolhydraatarme én veganistische maaltijd!

Tips van ons! Restanten blijven tot 2 dagen goed, als je ze afgedekt in de koelkast zet.

En, wanneer ga jij dit makkelijke recept maken voor een vegan burrito van kool?

Bron: Minimalist Baker