R

RECEPT: PESTOTRUFFEL PARELCOUSCOUS MET POMPOEN & BURRATA

recept couscous

 GIRLS WHO heeft weer een heerlijk receptje voor jou! Dit keer met truffel en burrata: pestotruffel parelcouscous met pompoen & burrata. In our opinion: truffel maakt álles gewoon beter. En eigenlijk geldt dit ook voor burrata. Simpel gerecht in elkaar flansen? Voeg er wat burrata, truffel & citroenzest toe en je hebt een fantastische maaltijd. Ben je benieuwd hoe je deze pestotruffel parelcouscous met pompoen & burrata maakt? Lees dan snel verder!

Op zoek naar een heerlijk recept voor dit najaar? Lees hier hoe je deze pestotruffel parelcouscous met pompoen & burrata maakt >

Ingrediënten – Wat heb je nodig?

  • flespompoen klein/middel
  • 400 g kastanjechampignons
  • sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheut witte wijn
  • paar takjes tijm of gedroogde tijm
  • 300 g parelcouscous
  • 2 blokjes paddenstoelenbouillon
  • 1 potje truffelpesto PURO pesto truffel (135 g)
  • Flinke snuf zwarte peper & zeezout naar wens
  • burrata
  • 95 g pistache nootjes gepeld & fijngehakt
  • zest van 1 citroen
  • chilivlokken naar wens
  • Truffelolie naar wens

Instructies – Hoe maak je dit gerecht?

Stap 1: Snijd de flespompoen & champignons in mini blokjes (dus echt klein! circa 1 x 1 cm). Snijd de sjalot & knoflook fijn.

Stap 2: Giet een scheutje olie in een pan en fruit de fijngesneden sjalot & knoflook circa 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden pompoen & champignon toe. Laat dit even meebakken & blus dan af met een flinke scheut witte wijn. Laat dit voor circa 3 min. pruttelen. Voeg dan 200 ml water toe samen met de tijm & laat de groentenblokjes gaar koken op hoog vuur in circa 5 min. (water is bijna allemaal opgelost)

Stap 3: Kook in de tussentijd de parelcouscous gaar volgens de achterkant van de verpakking. Voeg alleen 2 paddenstoelenbouillonblokjes toe aan het water voor de smaak (je kookt het dus als het ware in paddenstoelenbouillon).

Stap 4: Als het goed is, is alle vocht ingetrokken in de parelcouscous. Doe dit in een grote kom. Voeg het pompoen-champignonmengsel toe. Voeg de truffelpesto toe & maak op smaak met peper en zout. Meng goed door.

Stap 5: Schep de parelcouscous op een bord. Serveer met een halve burrata pp, fijngehakte pistachenootjes, citroenzest, chilivlokken & truffelolie. Eet smakelijk!

*Dit fantastische receptje komt van Maddie’s Foodlife

couscous recept

Ga jij dit recept uitproberen?