Zelf een soepje maken? Goed idee! Als de temperaturen dalen, stijgt onze zin naar een kom warme soep! Op zoek naar nieuwe recepten? Hieronder vind je het recept voor een pastinaaksoep met hazelnoot en truffel.
Vind hier het recept voor de vegetarische pastinaaksoep met hazelnoot en truffel >
Ingrediënten (6-8 personen)
800 gr pastinaak
1,2 liter water
1 groentebouillonblok
2 handjes hazelnoten
Een scheut slagroom
Truffelolie
Verse truffel (optioneel)
Frituurolie
Bereidingswijze
- Was de pastinaak. Schil de pastinaak en bewaar de schillen. Snijd de pastinaak in stukken en kook met een bouillonblok totdat de stukken zacht zijn. Pureer de pastinaak, voeg dan een flinke scheut slagroom toe. Wanneer de soep nog iets te dik iets, voeg dan nog wat extra water toe.
- Zet een pannetje met olie op het vuur, frituur hier de schillen van de pastinaak in. Laat even uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Hak de hazelnoten fijn en rooster in een droge pan.
- Verdeel de soep over de kommen, garneer met truffelolie, de hazelnoten en chips van pastinaak. Rasp eventueel nog wat verse truffel over de soep.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!
En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor pastinaaksoep met hazelnoot en truffel?
Bron: Homechef Huiberts
CategoriesRecepten & Trends