W

WIL JE ZIEN: DOCUMENTAIRE ‘HET LEVEN VAN LIESJE’

het leven van liesje - kijktip - tips videoland - groepsverkrachting serie

Wij zijn gek op documentaires. Je kan een avondje rustig op de bank doorbrengen terwijl je meteen nog iets leert. Of het nu over de maatschappij of een seriemoordenaar gaat, de natuur of een bewuste levensstijl – wij zitten klaar onder een dekentje. Zo ook voor de documentaire Het leven van Liesje. Lees hieronder meer over deze nieuwe docu op Videoland.

Meer over Het leven van Liesje >

Waar gaat het over?

Als Liesje ‘Obispo’ Fraai in 2005 op 13-jarige leeftijd slachtoffer wordt van één van de grootste groepsverkrachtingen die Nederland heeft gekend (door zeventien jongens, waaronder haar toenmalige vriendje), verliest zij prompt haar vertrouwen in mannen.

Meer over de docu Operation Varsity Blues: hoe de rijken rijk blijven >

Inmiddels lijken de rollen omgedraaid en weet zij mannen naar haar hand te zetten in haar werk als stripper en luxury escort. De vraag is alleen hoe lang dit leven nog houdbaar is voor Liesje. In de documentaire volg je haar in die zoektocht.

Verloofd & verder

Negen jaar heeft Liesje in de prostitutie gezeten en haar emoties op pauze gezet. Maar tijdens de coronapandemie kwam het besef dat ze zichzelf kapot aan het maken was. Ze raakte in een depressie, maar in een online praatgroep ontmoette ze een vrouw, die haar weer aan het lachen maakte. Ze zijn nu verloofd.

Nu wil Liesje graag moeder worden en daarbij een veilige, stabiele opvoeding bieden. De vraag die ze zichzelf stelt, is: ‘Ben ik bereid om mijn liefdeloze luxeleven op te offeren voor een normaal bestaan met echte liefde?’

Stichting Liesje Obispo

Veel jonge meiden die denken dat ze nog in het vak zit, sturen haar berichten via Instagram. Ze willen weten hoe ze ook in dat wereldje kunnen komen. Maar daar gaat Liesje niet meer op in. Ze informeert liever over de gevaren van het werk via lezingen op scholen.

Straatintimidatie: dit kunnen we doen >

Daarvoor is Stichting Liesje Obispo opgericht. Daarnaast gaat ze meiden die seksueel misbruikt zijn hun verhalen laten delen: “Aan praatgroepen hebben ze meer dan aan een gesprek met de psycholoog.”

Slachtofferhulp nodig? Klik hier voor meer informatie.

Heb jij Het leven van Liesje al gezien?

CategoriesChill