R

RECEPT MUG CAKE MET HAVERMOUT EN BANAAN

mug cake recept - ontbijt recept - cake recept - havermout recept

Een gezond en lekker ontbijtje dat in 2-3 minuten klaar is zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. Klinkt goed toch? Wij vinden van wel! Hieronder vind je het recept voor een healthy mug cake met havermout en banaan in de hoofdrol.

Vind hier het recept voor de mug cake > 

Dit is een goede start van de dag en ideaal voorafgaand aan een ochtend workout. Havermout is heel voedzaam en goed voor je lichaam. De B-vitamines in havermout zorgen voor een snelle, efficiënte stofwisseling, voor spieropbouw en vergroten het concentratievermogen.

Bananen bevatten allerlei mineralen die een gezonde bloeddruk ondersteunen. De kalium en magnesium die in een banaan zitten dragen bij aan ontspannen bloedvaten, wat de bloeddoorstroming bevordert en een hoge bloeddruk kan helpen voorkomen. Calcium laat de bloedvaten aanspannen en ontspannen op momenten dat dat nodig is. Dit maakt dus dat deze fruitsoort veel voordelen heeft voor jouw gezondheid.

Door het eten van noten krijg je een verzadigd gevoel. Daarnaast draagt het eten van noten bij aan de productie van warmte in je lichaam en dit stimuleert weer de stofwisseling.Ingrediënten 

Voor 1 persoon

3 el havermout
1 ei
1 rijpe banaan in plakjes
1 el rauwe cashewnoten
1 el gedroogde cranberry’s
1/2 tl kaneel
snufje zout

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 6 lekkere ontbijt recepten voor een kick ass dag >

Bereidingswijze

  1. Prak de banaan met behulp van een vork fijn in jouw favoriete mok.
  2. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
  3. Plaats daarna de mok in het midden van de magnetron.
  4. Gaar de cake in 2-3 minuten. De tijd is een beetje afhankelijk van het vermogen van je magnetron. Let op: de mok is heel heet als je hem uit de magnetron haalt.
  5. Lepel de mug cake gewoon lekker uit de mok of zet hem op een schoteltje.
  6. Enjoy!

Wanneer ga jij ontbijten met dit heerlijke en gezonde recept?

Bron: ah.nl