R

RECEPT KAASFONDUE MET TRUFFEL

recept kaasfondue - recept kaasfondue met truffel - kaasfondue met truffel - kaasfondue recepten - kaasfondue - kaasfonduen - recept met truffel - winter recept met truffel - fondue recept

Wanneer het buiten kouder wordt, krijgen wij gelijk zin in een ouderwets avondje kaasfonduen! Zie jij dit ook wel zitten maar heb je zin in een variatie op de klassieke versie? Hieronder vind je het recept voor overheerlijke kaasfondue met truffel.

Vind hier het heerlijke kaasfondue recept met truffel > 

But first.. Wist je dat kaasfondue is ontstaan in de achttiende eeuw in Zwitserland, als manier om oud geworden kazen en brood toch te kunnen gebruiken? Doordat de minder rijken tijdens de winter geen of minder verse producten hadden, werd de kaas steeds ouder, en het brood droog en hard. Kaasfonduen bood de uitkomst!

Ingrediënten 

300 gr emmentaler kaas
300 gr gruyère kaas
150 gr Taleggio kaas
1 teentje knoflook
250 ml droge witte wijn
1 el maizena
2 el kraanwater
1 el truffeltapenade
1 vers meergranen stokbrood

Ook lekker! Cheesy guide: vind hier hoe je de perfecte kaasplank maakt >

Bereidingswijze

1. Verwijder de korstjes van de emmentaler en gruyère en rasp de kazen grof. Verwijder de korst van de taleggio en snijd de kaas in blokjes.

2. Snijd de teen knoflook door midden en wrijf een (kaasfondue)pan met dikke bodem ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur.

3. Voeg alle kaas toe en laat al roerend rustig smelten. Meng de maizena met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat. Meng daarna de truffeltapenade erdoor.

4. Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer bij de kaasfondue. Houd de pan op tafel warm op een brandertje.

5. Nu is het tijd om lekker te gaan genieten van jouw heerlijke kaasfondue met truffel! Dip naast het stokbrood bijvoorbeeld met radijs, augurkjes, bloemkoolroosjes en worteltjes in de fondue!

Tip van ons! Kun je geen taleggio krijgen? Vergeet deze kaas dan even en ga voor (75 gram) meer emmentaler en gruyère!
En, wanneer ga jij dit super makkelijke en heerlijke recept maken voor kaasfondue met truffel?