Dit jaar helaas geen koek en zopie, maar dat betekent niet dat we niet zelf een winterse borrel kunnen organiseren. En daar hoort natuurlijk een glas (of glazen) glühwein bij! Tips nodig? Hieronder vind je het recept om zelf lekker aan de slag te gaan!
Zin in een warme oppepper tijdens de koudere dagen? Maak dan dit recept voor heerlijke glühwein >
Ingrediënten
Een citroen
1 middelgrote handsinaasappel
1 kaneelstokje
Een liter van jouw favoriete rode wijn
4 kruidnagels
Glühwein maken // glühwein recept
Bereidingswijze
1. Snijd de citroen en sinaasappel in partjes en breek daarna het kaneelstokje door midden. Giet de wijn in een grote pan. Voeg de partjes, de kruidnagels en de kaneelstokjes bij de rode wijn. Verwarm het mengsel op laag vuur (niet laten koken, want dan verdampt de alcohol en dat moeten we natuurlijk niet hebben!).
2. Laat de heerlijke smaken minimaal 15 minuten in de wijn trekken. Zeef de glüwein en roer er suiker door naar jouw voorkeur.
Tip van ons! Glühwein is ook perfect om stoofpeertjes mee te maken. Of kook een restje glühwein met wat extra suiker in tot een siroop. Lekker over bijvoorbeeld een bolletje ijs, met partjes peer.
Ook lekker! Vind hier 4 recepten voor een boozy warme chocolademelk >