R

RECEPT GEZONDE GRIEKSE BUDDHA BOWL

recept buddha bowl - buddha bowl recepten - gezonde recepten - griekse recepten - griekse gerechten - gezonde bowl

Leuke kommetjes en schaaltjes vol met hartige en gezonde ingrediënten, ook wel Buddha Bowls genoemd. Ze zijn super populair, en dat is niet zo gek: het is een lekker gerecht dat makkelijk zelf te maken is. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke en gezonde Griekse bowl.

Vind hier het Griekse en super gezonde Buddha Bowl recept > 

Maar eerst, nog meer informatie over deze kleurrijke bowls. Een Buddha Bowl is een “bowl” die een beetje lijkt op de bolle buik van Boeddha omdat die overvol en hartverwarmend is, gevuld met heerlijke en gezonde ingrediënten. Het is een gebalanceerde maaltijd die meestal lekker kleurrijk maar vooral erg gezond en vullend is. Je kan ook makkelijk allemaal restjes uit je koelkast verwerken in jouw bowl, want er bestaat geen vast recept.

Ingrediënten 

375 gr gekookte quinoa
75 gr verkruimelde fetakaas

Voor de dressing:
285 gr Griekse yoghurt (0% vet)
1 komkommer, geschild en in blokjes gesneden
1 tl zout (of naar smaak)
1/4 tl gekraakte zwarte peper (of naar smaak)
Sap van 1/2 citroen
1 el verse dille
1 el fijngehakte verse oregano
1/2 tl knoflookpoeder

Voor de kip:
2 kipfilets zonder vel (of 3-4 kippendijen)
2 el olijfolie
1 el fijngehakte verse oregano
2 tl fijngesneden verse basilicum
1 tl knoflookpoeder
Zout en peper naar smaak

Voor de komkommer salade:
1 grote komkommer, geschild en in stukjes gesneden
1/2 rode ui, fijngehakt
1/2 tl knoflookpoeder
2 tl vers citroensap
2 tl olijfolie
Zout en peper naar smaak

Voor de tomatensalade:
200 gr cherry- of druiventomaten, gehalveerd gehakte
Verse basilicum
Zout en peper naar smaak

Voor de kikkererwten:
2 blikken van 425 gr kikkererwten, uitgelekt, gespoeld en apart gezet
1 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog meer gezonde Buddha Bowl recepten >

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kikkererwten, olijfolie, zout en peper en gedroogde Italiaanse kruiden. Leg ze in een laag op een bakplaat en kook zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Bereid de dressing voor (als je dit van tevoren kunt doen, is de dressing nog lekkerder na een aantal uur in de koelkast, maar nog steeds heerlijk als het vers wordt gemaakt) door alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine te mixen tot een glad mengsel. Dek dit af en zet even aan de kant.

3. Roer om de kip te bereiden de olie, oregano, basilicum, peper en zout en knoflookpoeder door elkaar. Verdeel dit over beide kanten van de kip. Grill op middelhoog vuur zo’n 5 tot 8 minuten aan elke kant of tot het gaar is. Laat de kip een paar minuten rusten voordat je deze gaat snijden.

4. Mix alle ingrediënten voor de komkommersalade door elkaar in een kom.

5. Roer in een tweede kom de tomatensalade ingrediënten door elkaar.

6. Maak de bowls door de quinoa op de bodem te leggen en er een laagje kip,
komkommersalade, tomatensalade, geroosterde kikkererwten, afgebrokkelde fetakaas op te leggen.

7. Besprenkel jouw heerlijke bowl met de dressing en dan is het tijd om te gaan genieten!

Wanneer ga jij het recept voor deze Griekse en gezonde Buddha Bowl maken?