R

RECEPT GEVULDE VIJGEN MET WALNOTEN & (VEGAN) KAAS

recept gevulde vijg - recept gevulde vijgen - recepten gevulde vijg - recept vegan vijg - vegetarisch recept vijgen - gevulde vijgen maken - vijgen in de oven - gebakken vijgen

Op zoek naar een vegetarisch/veganistisch borrelhapje? Wat dacht je van een gevulde vijg met noten en kaas? Ze zijn heel makkelijk te maken en zien er ook nog eens heel gezellig uit. Benieuwd geworden? Hieronder vind je het recept voor gevulde vijgen met walnoten en (vegan) kaas.

Vind hier het recept voor de gevulde vijgen met walnoten en (vegan) kaas > 

Ingrediënten

1 vegan kaas
8 vijgen
250 gr walnoten stukjes
4 cl citroensap
1 teentje knoflook
2 el ciderazijn
Vegan honing met goudsbloem
Gehakte bieslook
Zout en peper

Ook lekker! Vind hier nog meer vegan recepten om thuis te maken > 

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de topjes van elke vijg. Snijd ze daarna kruiselings door zodat ze opengaan als bloemen.
  3. Zet de vijgen in een ovenschaal met de snijkant naar boven en doe de kaas erbij.
  4. Meng de azijn met het citroensap, de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  5. Bsprenkel de vijgen met dit mengsel. Verdeel daarna de walnoten, bieslook en honing erover. Tip: doe de honing als laatste.
  6. Bak de vijgen 15 tot 20 minuten in de oven.
  7. Nu is het tijd om te gaan genieten!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor gevulde vijgen met walnoten en (vegan) kaas?

Bron: Kazidomi