Hoe lekker het ook is om af en toe zorgeloos aan te schuiven in een restaurant, thuis dineren is misschien wel nóg leuker. Je eigen tafelsetting, kaarsjes aan en je lievelingswijn. Wil je jouw date een keer culinair verrassen? Dan zijn deze gevulde (vegan) pepers een leuk recept voor een romantische avond thuis!
Vind hier het veganistische recept voor gevulde pepers om jouw date night perfect te maken >
Ingrediënten
Voor de rijst:
2,85 l water (ja, zoveel!)
225 gr ongekookte bruine rijst
1 el avocado-olie
1/2 middelgrote witte of gele ui (in dunne plakjes gesneden)
1/2 tl komijnpoeder
1/4 tl zeezout
95 gr dikke rode of groene salsa (eventueel meer voor het serveren)
5 gr koriander (eventueel meer voor het serveren)
Voor de pepers:
4 poblano-pepers (met schil)
1 tl avocado-, olijf- of kokosolie
Voor de bonen:
425 gr bonen uit blik (licht uitgelekt)
1/4 tl komijnpoeder
1 snufje zeezout
Voor de topping (optioneel):
Veganistische groene chili queso
Romige dressing van avocado-koriander (met 1 hele avocado)
Hete saus
Verse koriander
Gesneden avocado
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 9 diner recepten voor een date night thuis >
Bereidingswijze
1. Voeg water toe aan een grote pan en breng op hoog vuur aan de kook. Voeg na het koken de rijst toe en kook gedurende 30 minuten. Laat het vervolgens 30 seconden uitlekken, zet de pan (met deksel) terug op het fornuis (met het vuur uit) en laat het 10 minuten staan.
2. Verwarm ondertussen de oven voor op hoge temperatuur en plaats een rooster bovenin de oven.
3. Bestrijk de pepers lichtjes met olie. Leg ze op een bakplaat en laat ze in 1 tot 2 minuten aan elke kant ‘roosteren’.
4. Schakel de oven uit en verwarm voor op 190 graden.
5. Laat de pepers een paar minuten afkoelen. Verwijder vervolgens alle verbrandde ‘huid’ en gebruik een schilmesje om de stengels eruit te snijden. Snijd ook een spleet aan één kant van de paprika en gebruik je handen of een lepel om de zaden eruit te schrapen.
6. Verwarm dan een grote metalen koekenpan op middelhoog vuur. Voeg olie en ui toe en bak dit zo’n 4 tot 5 minuten, of tot ze zacht en doorschijnend zijn.
7. Voeg vervolgens de gekookte rijst, komijn, zeezout, salsa en koriander toe. Roer goed door elkaar om te mixen. Proef het even en voeg eventueel nog meer kruiden toe.
8. Voeg in een aparte kleine steelpan op middelhoog vuur de bonen toe en breng op smaak met komijn en zeezout. Als het borrelt en heet is, haal je de pan van het vuur en zet het opzij.
9. Plaats de pepers in een licht ingevette, grote ovenschaal en schep royale hoeveelheden rijstvulling in elke paprika met een lepel. Top ze af met bonen en wat meer salsa en bedek het gerecht daarna met folie.
10. Bak de pepers gedurende 15 minuten op 190 C. Verwijder vervolgens de folie en bak nog 10-15 minuten onbedekt. Hoe langer ze bakken, hoe malser de pepers worden.
11. Laat ze iets afkoelen voordat je ze serveert met de gewenste toppings.
Nu is het tijd om te genieten van dit lekkere gerecht!
Op wie ga jij indruk maken tijdens jouw date night met dit recept voor gevulde pepers?
Bron: Minimalist Baker