R

RECEPT MEDITERRANE GEVULDE PAPRIKA MET QUINOA

gevulde paprika recepten - gevulde paprika - recept gevulde paprika - gezonde recepten - makkelijke recepten - recepten met paprika - recept quinoa - quinoa recepten

De schil van de paprika wordt in de oven zachter en zoeter. De perfecte match met jouw favoriete vulling! Inspiratie nodig? Hieronder vind je het makkelijke en gezonde recept voor gevulde paprika met quinoa.

Vind hier het makkelijke, gezonde en heerlijke gevulde paprika recept > 

Ingrediënten 

6 paprika’s
180 gr quinoa
4 teentjes knoflook
3 middelgrote sjalotten
15 gr + 1 el gehakte peterselie
90 gr gesneden pistachenoten
2 el extra vierge olijfolie
1/4 tl rode pepervlokken
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
2 el citroensap + schil van 1/2 citroen
1/2 tl zeezout
1/4 tl zwarte peper
40 gr fetakaas kruim

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog meer gevulde paprika recepten >

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Was de paprika’s en snijd ze in de lengte doormidden; verwijder de stengels en zaden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de paprika’s erop. Bak 15 minuten met de gesneden kant naar beneden, haal dan uit de oven, keer om met de gesneden kant naar boven en bestrooi met een snufje zout en peper. Bak ze daarna in 15 minuten gaar.

3. Kook ondertussen de quinoa: spoel deze af, laat hem volledig uitlekken en doe hem dan in een pan met 450 ml water. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat sudderen waar het water gewoon borrelt gedurende 17 tot 20 minuten totdat het water volledig is opgenomen. Zet ​​het vuur uit en laat het met de deksel erop minstens 5 minuten stomen.

4. Hak de knoflook, sjalot en peterselie fijn. Hak daarna de pistachenoten fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook, sjalot en rode pepervlokken toe en bak 1 à 2 minuten tot de sjalot glazig is en de knoflook geurig. Haal van het vuur en roer de gekookte quinoa, pistachenoten, 15 gr peterselie, paprika, oregano, citroensap en schil, zeezout en zwarte peper erdoor.

5. Proef en voeg naar smaak nog een paar snufjes zout toe. Schep de vulling in de geroosterde paprikahelften. Garneer met een klein beetje overgebleven peterselie en de verkruimelde fetakaas. 

6. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke gerecht!




En, wanneer ga jij dit gezonde en makkelijke recept voor gevulde paprika met quinoa maken?

Bron: A Couple Cooks