R

RECEPT GEVULDE COURGETTE MET MOZZARELLA

recept gevulde courgette - gevulde courgette maken - gevulde courgette - courgette boten - courgette pizza - courgette pizza's - courgettebootjes

Zin een pizza avond maar wil je echt op de calorietjes letten? Courgette pizza’s bieden de perfecte uitkomst! Benieuwd hoe je ze maakt? Hieronder vind je het recept voor gevulde courgette met mozzarella aka ‘courgettebootjes’.

Zin in een gezonde maaltijd met weinig koolhydraten? Vind hier het recept voor gevulde courgette met mozzarella >

Ingrediënten 

4 middelgrote courgettes
1/4 tl zout
250 gr pizzasaus of soortgelijke saus
150 gr geraspte mozzarella
1 tl Italiaanse kruiden
1/2 tl gemalen rode pepervlokken (optioneel)
75 gr mini-pepperoni of een andere vlees/vissoort (bijvoorbeeld kipfilet)
2 el geraspte Parmezaanse kaas
2 el gehakte verse basilicum, tijm of andere verse kruiden

Ook lekker! Vind hier nog meer lekkere en makkelijke recepten met weinig koolhydraten >

Bereidingswijze 

1. Zet een rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Halveer elke courgette in de lengte. Schraap met een kleine lepel voorzichtig het midden van het courgettevlees en het vruchtvlees eruit en laat aan alle kanten een rand over. Leg de courgetteschelpen op de bakplaat. Bestrooi de binnenkant van de courgette met zout.

3. Schep de pizzasaus in elke ‘schelp’ en verdeel deze gelijkmatig. Doe een royale hoeveelheid, maar niet helemaal tot aan de rand.

4. Strooi de mozzarella erover en bestrooi gelijkmatig met Italiaanse kruiden en rode pepervlokken (optioneel). Verdeel de pepperoni (of een andere vlees/vissoort) en eventuele andere gewenste toppings. Bestrooi als laatste met de Parmezaanse kaas.

5. Bak 15 tot 20 minuten, tot de kaas heet en bruisend is en de courgette zacht is. Zet de oven daarna op grillen en kook de courgette nog 2 tot 3 minuten, tot de kaas lichtbruin is. Haal de boten uit de oven en bestrooi met gehakte verse basilicum. 

6. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke en gezonde gerecht!

En, wanneer ga jij dit koolhydraatarme recept voor gevulde courgette met mozzarella maken?

Bron: By Erin Clarke of Well Plated