R

RECEPT HARTVERWARMENDE FRANSE UIENSOEP

recept franse soep - recept soep - soep recepten - recept uiensoep - soep met ui - uiensoep maken - franse uiensoep

Uiensoep op Franse wijze staat zeker bovenaan in ons lijstje van de lekkerste soepen. Wil jij deze warme klassieker binnenkort op tafel zetten? Hieronder vind je het makkelijke en heerlijke recept voor de Franse uiensoep.

Vind hier het recept voor de Franse uiensoep >

Ingrediënten 

4 el ongezouten boter
4-5 grote gele uien
4 knoflookteentjes, gehakt
125 ml rode wijn
4 el bloem
2 liter groenten bouillon
1 middelgroot stokbrood, gesneden
450 gr gerookte gruyère kaas, gesneden
2 laurierblaadjes
4 tot 6 takjes tijm (plus extra voor garnering)
Zout en peper naar smaak

Ook lekker! Vind hier nog 20 andere makkelijke en gezonde soeprecepten >

Bereidingswijze 

1. Snijd het stokbrood in plakjes en leg ze op een bakplaat. Toast ze in de oven op 180 graden voor zo’n 5 tot 8 minuten of tot ze goudbruin zijn. 

2. Snijd de uien en zet ze daarna even opzij.

3. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook, laurierblaadjes, 4 takjes tijm, zout en de peper toe aan de pan. Kook tot de uien zacht en gekarameliseerd zijn, constant roerend (in ongeveer 20 tot 25 minuten). 

4. Voeg de rode wijn toe aan het gekarameliseerde uienmengsel en breng aan de kook. Zodra dit punt is bereikt, zet je het vuur lager en wacht je tot de wijn verdampt (ongeveer 5 minuten). 

5. Verwijder de laurierblaadjes en de tijm takjes en voeg de bloem al roerend toe. Blijf het mengsel ongeveer 8 tot 10 minuten op laag vuur koken. Voeg daarna de groenten bouillon toe en laat nog 10 minuten sudderen. 

6. Doe de soep in kommen, leg dan de plakjes stokbrood op de soep en bedek het brood met de gruyère. Zet de kommen op een groot dienblad om eventueel morsen op te vangen want er zullen waarschijnlijk bellen ontstaan. Wacht tot de kaas volledig is gesmolten en goudbruin kleurt.

7. Bestrooi de kommen met extra tijm takjes en dan is het tijd om te gaan genieten! 




En, wanneer ga jij dit recept maken voor de heerlijke Franse uiensoep?