Yes! Het aspergeseizoen is weer van start gegaan en dus kunnen we na maanden wachten weer aan de slag met een heerlijk recept aspergesoep. En niet zomaar een, maar eentje met avocado erin! Hieronder vind je het heerlijke recept voor gezonde aspergesoep.
Vind het aspergesoep recept hier >
Wanneer is het aspergeseizoen precies?
Voor we beginnen nog even een good to know! Het aspergeseizoen is ongeveer van april t/m juni. Dan komen ze van de ‘koude grond’. Er zijn ook asperges in maart, maar dan wordt de grond verwarmd of groeien ze in plastic tunnels. Omdat de aarde steeds meer opwarmt verschijnen de aspergers ieder jaar weer iets eerder. Geen goed milieu-nieuws, maar wel fijn voor asperge-liefhebbers!
Ingrediënten voor het aspergesoep recept >
500 gr witte asperges
750 ml groentebouillon
4 eieren
1 avocado
200 ml room
1 handje verse peterselie
150 gr gekookte ham blokjes
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 15 gezonde en frisse recepten voor de lente >
Bereidingswijze van de soep >
- Kook twee eieren hard in ongeveer 8 minuten.
- Snijd dan ongeveer 1 tot 2 cm weg van de onderkant van de asperges.
- Schil de asperges met een dunschiller om de stugge buitenkant eraf te halen.
- Snijd de asperges daarna in stukken van ongeveer 4 centimeter en doe ze in een grote pan.
- Voeg de bouillon toe aan de asperges en breng aan de kook.
- Doe dan de avocado en de room in een kom en voeg van de overgebleven eieren alleen de eidooiers toe. Splits de eieren door de dooier van de ene in de andere eierschaal te schenken. Als je dit een paar keer herhaald blijft alleen het eigeel over. Doe het wel voorzichtig, want de dooier mag niet kapot gaan
- Pureer met een staafmixer de avocado, room en het eigeel tot een gladde mousse en voeg toe aan de soep.
- Voeg daarna de hamblokjes toe en laat de soep nog 5 minuten zachtes koken totdat de asperges zacht zijn.
- Snipper de peterselie over de soep en dan is het tijd om te gaan genieten!
Meer asperge? Hier vind je 11 verrassende recepten met groene én witte asperges >