Acai bowls kennen we al een tijdje, maar van een acai reep hadden we nog nooit van gehoord.. Hoogtijd dus om hier eens kennis mee te maken! Op zoek naar een vullende en gezonde snack? Hieronder vind je het recept voor een acai reep met amandel, dadels en pindakaas.
Vind hier het recept voor de acai reep met amandel, dadels en pindakaas >
Ingrediënten
Voor de basis:
1 kopje amandelen
1 kopje cashewnoten
Een halve kop gedroogde kokosnoot
2 eetlepels maca
2 eetlepels cacao
1 kopje dadels
2 eetlepels pindakaas
3 eetlepels amandelmelk
Voor de topping:
2 kopjes bevroren frambozen
2 eetlepels acaipoeder
1 tot 2 eetlepels rijstmoutstroop
2 eetlepels gesmolten kokosolie
3/4 kop gedroogde kokosnoot
1/4 kop chiazaad
1 eetlepel pindakaas
1/2 kop cashewnoten
1 eetlepel vanille-extract
Bereidingswijze
- Bekleed een bakvorm met niet-klevend bakpapier.
- Doe alle basisingrediënten, buiten de amandelmelk, in een keukenmachine en mix tot je een fijn kruimeldeeg verkrijgt.
- Als het mengsel te droog is en niet plakt als je erin duwt, voeg dan kleine hoeveelheden amandelmelk toe tot het plakkerig wordt.
- Druk de deeg stevig in de vorm en laat deze in de koelkast.
- Meng alle ingrediënten voor de topping samen in een mixer tot je een gladde massa krijgt.
- Giet dit daarna over de bodem en strijk glad met een spatel.
- Laat het gerecht gedurende minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
- Snijd in kleine stukjes en dan is het tijd om te gaan genieten!
En, waneer ga jij aan de slag met dit recept voor een acai reep?
CategoriesRecepten & Trends