R

RECEPT FRISSE EN GEZONDE ACAÏ BOWL

recept acai bowl - acai bowl - acaï bowl - acai - acaï - hoe maak ik een acai bowl - acaï bowls

Ben je op zoek naar een lekker verfrissend ontbijt gerecht voor tijdens de warmere dagen? Een acaï bowl is de perfecte manier om je dag te beginnen! Altijd al willen weten hoe je hem maakt? Hieronder vind je het recept voor een frisse en gezonde acaï bowl met fruit.

Opzoek naar een lekker en gezond ontbijt recept? Vind hier het recept voor een verfrissende acaï bowl >

Good to know! De acaï bowl is een kom met een soort (koude) fruitpap gemaakt van melk (vaak plantaardige melk, zoals sojamelk, havermelk of amandelmelk) en acaipoeder of diepgevroren acaibessen. Acaipoeder (gemaakt van de acai bes) schijnt erg gezond te zijn en zit vol antioxidanten.

Vaak wordt de pap geblend met andere ingrediënten, zoals havermout, bevroren bananen of bevroren aardbeien. Een blender is hierbij belangrijk, want dat maakt het tot een romig geheel. De ‘pap’ kun je vervolgens beleggen met jouw favoriete ingrediënten; van superfoods tot granola tot pindakaas, en vaak een lekkere lading vers fruit.

Ingrediënten

1 pakje bevroren acai, ongezoet
1/2 kopje bevroren aardbeien
1 middelgrote bevroren banaan, in plakjes
4 el veganistische proteïnepoeder
120 ml (lactosevrije) melk

Ook lekker! Vind hier nog meer heerlijke ontbijt recepten >

Bereidingswijze

  1. Voeg aan een snelle blender de bevroren acaï, bevroren aardbeien, bevroren banaan, eiwitpoeder en (lactosevrije) melk toe.
  2. Mix langzaam en gebruik een smoothie-staafje (of iets anders dat veilig is in de blender) om de zijkanten weg te schrapen tijdens het mixen. Voeg slechts zoveel melk toe als nodig is, want je wilt niet dat het een soepje wordt. Het is belangrijk om geduldig te zijn en langzaam te mengen voor de perfecte dikke en romige textuur.
  3. Giet het in jouw mooiste kom om te serveren en werk af met jouw favoriete toppings.
  4. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw lekkere ontbijt of lunchgerecht!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor een verfrissende acaï bowl met fruit?