R

RECEPT SALADE MET MOZZARELLA, BRESAOLA & GEGRILDE NECTARINES

recept salade mozzarella - recept salade bresaola - recept salade nectarines - salade met fruit - salade met nectarines - mozzarella nectarine - recepten bresaola - recept bresaola - recept mozzarella

Wil jij vanavond genieten van een lekkere én vullende salade? Wij hebben een top gerecht voor je gevonden die je moet proeven!  Benieuwd geworden? Hieronder vind je het salade recept met mozzarella, bresaola en gegrilde nectarines.

Vind hier het recept voor de salade met mozzarella, bresaola en gegrilde nectarines > 

Wat is bresaola?

Bresaola is een vetarm, gezouten, gekruid en gedroogd stuk rundvlees uit Valtellina. Dit is en diepe Alpenvallei in het noordelijke puntje van Italië. Het vlees kan van verschillende dieren worden gemaakt. Meestal is het van rundvlees, maar ook varken, paard en reeën kunnen ervoor worden gebruikt. Doordat het vlees lang rijpt krijgt het een prachtige donkerrode kleur.

Ingrediënten

2 handjes veldsla
1 bol (buffel)mozzarella of burrata
6 plakjes bresaola
1 nectarine
Gekleurde cherrytomaatjes
Handje pistachenoten
Halve citroen
Peper en zout

Ook lekker! Vind hier nog meer salade recepten > 

Bereidingswijze 

  1. Snijd de nectarine voor de helft in totdat je de pit raakt. Draai en wrik los van de pit. Snijd in partjes en grill in een grillpan.
  2. Leg de veldsla in de kom. Snijd de buffelmozzarella in zes stukken en verdeel over de sla. Leg de plakken bresaola verspreid over het bord en voeg de partjes nectarine toe. 
  3. Knijp de halve citroen uit over het bord, richt voornamelijk op de bresaola. Besprenkel met de pistachenoten en halve cherrytomaatjes. Maak af met wat peper en zout.
  4. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw gezonde gerecht!

En, wanneer ga jij dit heerlijke recept maken voor de salade met mozzarella, bresaola en gegrilde nectarines?

Bron: Homechef Huiberts