De ideale paklijst voor een wereldreis. Waar begin je? Als je voor een langere tijd op wereldreis gaat, kom je op het punt dat je je backpack echt moet gaan inpakken. Met onze handige paklijst voor een wereldreis geven we jou een fijne houvast voor het inpakken van je spullen. Vergeet ook zeker niet onze tips met wat je thuis moet laten. Scheelt toch ruimte in je backpack!
Tips voor het inpakken van je backpack, vind je in deze blog >
Het belangrijkste; de backpack
Zonder backpack kun je natuurlijk niet beginnen aan het inpakken van je tas. Bij brachten voor onze reis nog een bezoek aan de winkel Bever. Zij adviseren je zeer professioneel over de grootte van je tas, stellen je tas in aan de hand van jouw lengte en kunnen al je vragen beantwoorden. Er zit zo veel verschil in iedere tas, dat bij enige twijfel een bezoek aan de winkel het zeker waard is. Jasper heeft een packback van 70L mee en Maartje een tas van 65L. Wij streefden naar een gewicht van maximaal 20% van je eigen lichaamsgewicht.
Life saver; packing cubes
Misschien heb je er wel eens van gehoord: packing cubes. Dit zijn kleine tasjes in verschillende formaten waarin het super easy is om al je spullen georganiseerd te krijgen in je backpack. Zo kun je bijvoorbeeld voor een langere reis waarbij je snel bij een set schone kleding moet zijn, die pakken in een van de cubes en deze dan direct bovenaan je backpack stoppen. Zo kun je blijven variëren in het inpakken van je backpack aan de hand van jouw wensen!
Onze wereldreis paklijst
Wie dacht dat je tijdens het inpakken van je backpack voor een wereldreis alleen maar stil hoeft te staan bij kleding heeft het mis. Wij hebben onze paklijst verdeeld in maar liefst zes verschillende kopjes. Hieronder delen we per kopje waarom we dit mee nemen en wat we precies hebben genomen zodat het voor jou straks een makkie is om je backpack in te pakken!
Basis en essentils
- Backpack & daypack
- Moneybelt & klein tasje (Ik heb zelf een kleine Susan Bijl mee)
- Flightbag voor het beschermen van je tas
- Paspoort & kopieën
- Pinpassen & creditcards (lees hiervoor onze blog met voorbereiding tips)
- Verzekeringspas
- Medisch paspoort
- Rijbewijs & internationaal rijbewijs
- Portemonnee
- Herbruikbare waterfles, zoals bijvoorbeeld Dopper
- Zonnebril & pet
Toiletartikelen
- Deoderant
- Haarborstel
- Desinfectiegel
- Scheermes
- Nagelknipper & vijl
- Pincet
- Tandenborstel & tandpasta
- Eventueel make-up en nagellak
- Dag & nachtcrème
- Shampoo & douchegel. Wij gebruiken handige soaps bars van Lush.
- Lippenbalsem
- Zonnebrand factor 50
Paklijst gaat verder onder de foto’s >
Elektronica
- Telefoon inclusief voldoende opslag in de Cloud
- E-reader
- Tablet of iPad
- Eventueel een laptop als je gaat werken
- Powerbank
- Alle opladers van je apperatuur
- Airpods of andere noice canceling oordoppen
- Wereldstekker
Medisch
- Muggenspray met 40% DEET & after bite
- Betadine zalf
- Diarree remmers
- Paracetemol
- EHBO-set
- Malarianoodpakket
- Hoogteziekte pillen
- Persoonlijke medicatie
- ORS
- Tijgerbalsem
- Bladerpleisters
- Eventueel een antibioticakuur uit Nederland
Kleding
- Sneakers, slippers en sandalen
- Goede wandelschoenen
- Ondergoed & BH
- Sokken & wandelsokken
- Regenjas
- Warm vest & hoodie
- Dunne longsleeve
- T-shirts
- Korte broeken
- Jurkjes
- Dunne lange broek
- Thermokleding
- Insectenbroek
- Bikini’s
- Muts
- Handschoenen
- Legging
- Korte sportbroek
- Slaapsetje
- Sjaal
- Sport bh
Extra, handige reisgadgets
- Lichtgewicht reishanddoek
- Drybag
- Spelletjes
- Hoofdlamp
- Pen & papier
- Verrekijker
- Lakenzak
- Zakdoekjes
- Slotjes
- Waslijn
Wat laat je thuis? 4 x handige tips
- Alles, maar dan ook echt álles, is in het buiteland te koop. Wellicht niet dezelfde merken of het fijne product wat je altijd gebruikt, maar het is er wel. Belangrijkste zijn je eigen persoonlijke spullen. Deze zijn niet te verkregen in het buitenland en hebben vaak ook een emotionele waarde voor je.
- Je hebt snel genoeg door dat het mee nemen van 6 paar schoenen je echt gaat tegen staan. Je tilt namelijk iedere keer het gewicht weer met je mee. Daarnaast wordt je er vanzelf makkelijker in en zul je veel dezelfde combinaties of setjes kleding dragen.
- Wellicht vind je het leuk om een fysiek boek te lezen of de lonely planet uit te spitten voor ieder land. Het zal geen verrassing zijn dat dit enorm veel onnodig gewicht met zich mee brengt. Tegenwoordig zijn bijna alle boeken te downloaden als app of is het waardevol om een e-reader aan te schaffen. Nog steeds niet overtuigd van de digitale boeken? Breng dan 1 boek mee en ruil dit boek zodra het uit is voor een ander boek in een hostel. Zo lees je nog eens verrassende titels ook!
- De eeuwige strijd met souvenirs. Het is natuurlijk leuk om voor iedereen thuis wat leuks mee te brengen, maar probeer dit te optimaliseren tot het einde van je reis nadert. Wat wij deden waren onze souvenirs kopen net voordat Maartje haar ouders kwamen. Zij konden dit dan direct weer mee nemen naar Nederland en het scheelde enorm in gewicht.