O

OVERZICHT TESTEVENEMENTEN: ZO DOE JIJ MEE + UITLEG

Evenementen 2021 - fieldlab evenementen mee doen - testevenementen 2021 - testevenementen amsterdam - testevenementen corona

Geen festivals, concerten, musea of pretparken bezoeken. Dat is hoe ons jaar er tot nu toe uitziet. Terwijl wij stiekem allemaal verlangen naar het normale leven, is de overheid druk bezig om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt wanneer alles weer open mag. En jij kan daar bij meehelpen terwijl je terug stapt naar het leven zoals we die hiervoor kende. Een win-win situatie dus! Hier lees je hoe jij kan meedoen aan de testevenementen.

Hier vind je een overzicht met testevenementen, uitleg en kom je erachter hoe je meedoet >

Wat zijn testevenementen?

First things first: wat zijn testevenementen? Op de voorbereiding van heropeningen van de cultuur-, sport- en recreatiebranches worden er voor af verschillende praktijkonderzoeken uitgevoerd. Dit zijn de zogenoemde testevenementen of fieldlab. Deze experimenten vertellen hoe straks een evenement veilig en verantwoordelijk plaats kan vinden. Zodat jij straks zorgeloos dansjes doet op festivals, in achtbanen rijdt op je favoriete attractieparken en weer veilig de grens over kan steken.

Bij zo’n fieldlab wordt er onder andere gekeken naar het gedrag van de bezoekers: hoe ontmoeten én begroeten zij elkaar, maar ook naar de reacties van mensen op verschillende maatregelen. Ook wordt er gekeken of iedereen het evenement corona-vrij verlaat. Want dat is waar we uiteindelijk allemaal naar streven!

Coronaproof uit eten: Hier kan het binnenkort >

Deze testevenementen staan op de planning

BackToLive: Initiatief van verschillende platforms in de evenementenbranche. Liveconcert met Racoon op 7 mei in Den Bosch met maar liefst 3500 bezoekers.
MudMasters: Outdoor sportwedstrijden. Het eerste MudMasters testevenement vindt plaats op 8 mei in Haarlemmermeer met 9000 deelnemers.
Residentie Orkest: De naam spreekt voor zich. Een indoor orkestconcert op 14 mei in het Zuiderstrand theater, Den Haag. Met maar liefst 1000 bezoekers.
Marathon Enschede: Nog een outdoor sportwedstrijd op 15 mei. Deze vindt plaats in Enschede op het vliegveld van Twente met 5000 renners.
EventSummit: De Jaarbeurs in Utrecht opent 20 mei de deuren voor 3000 eventprofessionals om weer fysiek te netwerken.
Eurovisie Songfestival: 17 t/m 22 mei vanuit Rotterdam Ahoy zingen internationale artiesten tegen elkaar voor de winst. 3500 bezoekers zullen dit live mogen meemaken.

Hoe kan jij deelnemen aan testevenementen?

Er zijn een aantal stappen die je moet nemen voordat je werkelijk kan deelnemen aan zo’n fieldlab. Beginnend bij het bemachtigen van een toegangsticket. Het kaartje kan je bij de organisatie zelf kopen. Wil je bijvoorbeeld deelnemen aan een concert of reispilot, dan koop je dit op de website van de concertzaal of reisorganisatie zelf.

Geen kaartjes? Dit is ook leuk: 19 x Coronaproof activiteiten in Amsterdam >

Heb je een kaartje weten te scoren? Lucky you, je bent één van de duizenden gelukkige. Maar je bent er nog niet helemaal. Na het krijgen van een ticket maak je een gratis testafspraak via de website Testenvoortoegang, laat je – je testen op Corona én moet deze uitslag negatief zijn. Is dit het geval? Dan ben je één stap verwijderd van het event: je hoeft alleen je uitslag nog om te zetten in een toegangsbewijs via de Corona-Check app én je bent helemaal ready to go!

En, heb jij je al aangemeld voor een testevenement in Amsterdam of elders, of wacht je liever tot alles weer normaal open is? Meer informatie over het virus en de maatregelen
vind je op de website van de Rijksoverheid.

CategoriesNiet gecategoriseerd