B

BUCKETLIST: OVERNACHTEN IN EEN TEQUILAVAT

overnachten in tequilavat - overnachten in tequilvaten - overnachten tequilavat - bijzonder overnachten - bijzondere hotels - hotel mexico - overnachten mexico - tequila mexico

Vind jij zout op je hand en citroen tussen je handen geen probleem? Zet een overnachting in tequilavaten dan maar op je bucketlist! Benieuwd waar je moet zijn? Hieronder vind je alles over het overnachten in een tequilavat. 

Vind hier alles wat je moet weten over het overnachten in een tequilavat >

Klein tripje

Je moet er wel een klein tripje voor over hebben want het bijzondere Matices Hotel de Barricas (‘hotel van de vaten’) staat namelijk in Mexico (in het dorpje Tequila). Je overnacht er in een van de 30 grote vaten, omringd door een veld van blauwe agave. De plant waar tequila van wordt gemaakt. De vaten beschikken over een tweepersoonsbed en een regendouche en in de ‘oudere’ vaten zit zelfs een jacuzzi!

Ook leuk! Vind hier op welke 8 locaties je kunt slapen in een wijnvat > 

La Cofradía

Het boetiekhotel ligt op het stuk grond ‘La Cofradía’ waar onder dezelfde naam 15.000 liter tequila per dag wordt gedistilleerd. Gasten die er overnachten kunnen hier natuurlijk een rondleiding krijgen door de distilleerderij en zelfs genieten van tequila-proeverijen. 

Ongeveer 4,5 meter onder de grond ligt in een grot het bijzondere restaurant La Taberna del Cofrade. Dit was de plek waar producenten tijdens het laatste deel van de Spaanse overheersing stiekem tequila distilleerden en verkochten. Nu eet je er traditionele Mexicaanse gerechten en drink je er allerlei cocktails met een basis van tequila!
En, staat overnachten in een tequilavat al op jouw bucketlist?

CategoriesReistips