O

OUD & NIEUW IN HET BUITENLAND VIEREN: DIT ZIJN DE LEUKSTE STEDEN

Oud & Nieuw in Rome - Oud & Nieuw aanbieding buitenland - oud & nieuw vieren buitenland - leuke stad oud en nieuw europa - romantisch oud & nieuw vieren - stedentrip oud & nieuw - stockholm oud & nieuw

Begrijp ons niet verkeerd, we houden van een Nederlandse jaarwisseling. Maar, soms willen we het jaar afsluiten en het nieuwe jaar beginnen in een ander land. Dus, dan pakken we de traditionele oliebollen en appelflappen in onze koffer om oud & nieuw in het buitenland te vieren! Hieronder vind je de leukste steden voor inspiratie.

Van steden als Rome, Londen & Parijs tot Dubrovnik: dit zijn de leukste steden om oud & nieuw in het buitenland te vieren >

Oud & Nieuw in Rome

Voor Girls Who Eat is het vieren van oud & nieuw in Rome schitterend. In Italië wordt namelijk alles gevierd met eten. Het is dus niet zo gek dat je oudejaarsavond hier begint met een uitgebreid etentje in één van de sfeervolle restaurants. Nadat je – je buik hebt rond gegeten is het tijd om naar de oude pleinen in de stad te wandelen. Hier wordt je vermaakt met concerten, live entertainment én om middernacht verrast met een prachtig vuurwerkshow.

Ook leuk! Oud en nieuw hotel arrangementen door heel Nederland >

Oud & Nieuw in Madrid

Stel je voor: je staat met een schaaltje druiven op het prachtige plein van Puerta del Sol in Madrid. Samen met je vrienden of familie tel je af tot de grote klok op het plein oo:oo aantikt. Op dat moment doe je mee aan de Spaanse traditie en eet je per klokslag 1 druif, voor 12 maanden geluk. Terwijl er daarna flink gejuicht, geklapt en geproost wordt. Dit is je realiteit wanneer je oud & nieuw in Madrid viert!

Oud & Nieuw in Lissabon

In Lissabon eet je geen druiven, maar 12 rozijnen per klokslag voor elk maand geluk. Vier oud & nieuw dus op de Portugese wijze en sta middernacht klaar met de gedroogde druiven in je hand. Het feestje begint overigens als vroeg: in het begin van de avond zijn de pleinen in de stad omgetoverd tot echte feestfestijnen met live muziek.

Dichtbij huis in Brussel

Wil je oud & nieuw in het buitenland vieren, maar heb je geen zin om ver te reizen? Dan is een stad dichtbij huis ideaal. En, in Brussel ben je met de auto of trein al binnen 2 uur (vanaf Utrecht). Vier de laatste uren van het jaar op de Grote Markt en brak de volgende dag uit met heerlijke Belgische wafels als ontbijt.

Coronaproof NYE vieren: 27 x tips voor een spetterend oud & nieuw >

Oud & Nieuw stedentrip naar Dubrovnik

Misschien is Dubrovnik niet de eerste stad waar je aan denkt voor een oud & nieuw stedentrip in het buitenland. Maar, het is zeker de moeite waard: de parel van de Adriatische Zee verandert tijdens de jaarwisseling in een echte partybestemming. Luidt het nieuwe jaar in op de hoofdstraat Stradun met Kroatische artiesten, feestvierend publiek, Kroatische specialiteiten én een prachtig vuurwerkshow.

Oud & Nieuw stedentrip naar Londen

Het is geen geheim dat in Londen alles groots wordt aangepakt. Zo ook de jaarwisseling. Duizenden mensen wachten jaarlijks vol spanning af tot de Big Ben 00:00 tikt. Om vervolgens het nieuwe jaar proostend in te luiden met een prachtige vuurwerkshow langs de oevers van de Thames. De rest van de avond – of ochtend – kun je tot in de late uren feesten in de vele clubs van Londen.

Edinburgh

De allerlaatste dag(en) van het jaar genieten van verlichte straten, prachtige historische gebouwen en de kerstversieringen die de stad nog sieren. Oud & nieuw vieren in Edinburgh is een uitzonderlijke ervaring. Want, hier wordt het niet 1, maar zelfs drie dagen gevierd.

Op de allerlaatste dag komen in het centrum, onder het kasteel, duizenden mensen samen om dan écht het nieuwe in te luiden. Met uiteraard live muziek, grote beeldschermen, gezellige pubs en de wereldberoemde Hogmanay vuurwerkshow.

Hier vind je 22 goede en haalbare voornemens voor in 2022 >

Berlijn

De aftelklok, live muziek en het serveren van Duitse specialiteiten op de grote pleinen van Berlijn beginnen al vroeg in de avond. Samen met vrienden, familie en duizenden andere feestgangers wacht je hier in spanning af tot het nieuwe jaar officieel ingeluid mag worden. Hier vind je een overzicht van oud & nieuw activiteiten in Berlijn >

Oud & Nieuw in Parijs

Een van de meest romantische steden om oud & nieuw in door te brengen is Parijs. Het is natuurlijk niet voor niets de stad van de liefde, en ook tijdens de jaarwisseling blijkt dat maar weer. Trek op tijd naar de Eiffeltoren, Champs-Élysées of naar het Trocadero om een goed plekje te bemachtigen. En, kus je lover op middernacht met de schitterende licht- en vuurwerkshow op de achtergrond.

Stockholm

Sinds 1895 wordt in Stockholm het jaar afgesloten met een live uitzending vanuit het Skansen openluchtmuseum, waarbij de klokken luiden en het Nieuwjaars gedicht “Nyårsklockan” van L.A Tennyson wordt voorgelezen. Gevolgd door een fraaie vuurwerkshow vanuit het water en proostende glazen champagne. Ook kunnen feestgangers in de trendy clubs van Stockholm hun oud & nieuw vervolgen, deze feesten gaan namelijk de hele nacht door!

En, waar ga jij met oud & nieuw in het buitenland proosten?

CategoriesEuropa