5

5 TIPS VOOR EEN NETTE EN OPGERUIMDE BADKAMER

opgeruimde badkamer

Droom je van een nette en opgeruimde badkamer? Het zit ‘m niet alleen in het opgeruimd houden van de badkamer, maar ook in de inrichting ervan. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder.

Veel opbergruimte

Misschien wel de belangrijkste tip voor een opgeruimde badkamer is het creëren van opbergruimte en ‘vaste plekken’. Of het nu gaat om een handdoek, om tandpasta of om toiletpapier: voor elk onderdeel is een logische plek te vinden. Het maakt dat je badkamer minder snel rommelig wordt. Opruimen is immers zo gepiept! Je wilt daarbij eigenlijk alles achter een deurtje hebben. Een open kast kan er nog zo gezellig uitzien, als er spullen in liggen oogt het toch al snel rommelig. Dat wil je nu juist voorkomen.

Gelukkig zijn er veel mooie badkamermeubels met opbergplek te vinden. Een badkamermeubel wit met lades eronder komt van pas om spullen in op te bergen die je bij de wastafel gebruikt. Je haarborstel, dagcrème of haarlak: geef het een plekje in de kast. Bedenk hier natuurlijk meteen een handig systeem voor, zodat het niet door elkaar komt te liggen.

Minimalistische styling

Een minimalistische styling draagt bij aan een opgeruimd karakter in de badkamer. Ga voor badkamermeubelen en sanitair met weinig tierelantijntjes. De moderne badkamerstijl sluit hierop aan. Zo is een inloopdouche met een strakke douchewand welkom in de badkamer. Zo’n wand is ook meteen eenvoudig te onderhouden. Strakke lijnen voeren de boventoon, wat je terugziet in het wastafelmeubel maar net zo goed in de spiegel die erboven hangt.

Weinig spullen

Less is more! Al helemaal als het aankomt op kleine ruimtes, zoals de badkamer. Zorg ervoor dat de badkamer niet propvol staat. Heb je te weinig plek om al je handdoeken op te bergen? Laat er dan een paar in de badkamer liggen, maar bewaar de rest in bijvoorbeeld de slaapkamer. Het kan zo zijn dat je keuzes moet maken in de meubels, bij een verbouwing. Het kan simpelweg te vol worden als je een bad en een douche plaatst. Maar het zit ‘m ook in de kritische selectie bij de kleinere items. Plaats niet te veel opbergmandjes en andere accessoires in de badkamer, als het er eigenlijk niet mooi meer uitziet.

Subtiele kleuren

Het kleurgebruik doet veel in de badkamer! Pas op met felle kleuren. Ga liever voor subtiele, zachte kleuren, want dit zorgt voor een nette look. Je kunt heus voor meerdere kleuren bij elkaar kiezen, als deze kleuren maar goed staan bij elkaar. Hier kun je vooraf een moodboard voor maken: een ideale manier om te testen wat wel en niet past. Pasteltinten passen bijvoorbeeld goed bij de badkamer. Of ga voor aardse tonen, zoals zand, bruin en grijs. Dat ziet er stijlvol en rustgevend uit, wat zeker bij de badkamer past.

Houd het bij

Met de bovenstaande tips lukt het je om van een rommelige badkamer een opgeruimde badkamer te maken. Nu is het natuurlijk nog belangrijk om dit ook bij te houden! Maak er een gewoonte van om iedere dag of om de dag even de boel aan kant te maken. Als alles een vast plekje heeft, is dat snel gedaan. Ook het schoonmaken van de badkamer telt natuurlijk mee, al is een keer per week een schoonmaakronde voldoende. Zo kun je altijd weer blij zijn met je mooie badkamer: iedere keer dat je naar binnenstapt, is het er helemaal naar wens. Is dat geen mooi uitgangspunt?

Het is prettig om van de badkamer een opgeruimde en nette plek te maken in huis – juist omdat het hier zo snel rommelig lijkt. Pas de bovenstaande tips toe om de eerste stappen te zetten!

CategoriesNiet gecategoriseerd