6

6 x OPENLUCHTTHEATERS IN NEDERLAND

openluchttheater - openluchttheaters - openlucht theater - theater nederland - theaters nederland

Wat is er beter dan genieten van een goed optreden in een openluchttheater op een mooie zomerdag? Wij kunnen niks bedenken! Zie jij dit ook wel zitten? Hieronder vind je 6 leuke openluchttheaters in Nederland.

Vind hier de openluchttheaters in Nederland >

Amfitheater Het Lommerrijk, Luttenberg

Verscholen in het bos achter de dorpskerk in het Overijsselse Luttenberg vind je Het Lommerrijk. In dit bostheater kun je in de lente en de zomer genieten van allerlei verschillende soorten optredens. Een leuke dag/avond uit en ook nog eens midden in de natuur,  klinkt als muziek in de oren toch?
Meer informatie over het amfitheater vind je hier > 

Het Amsterdamse Bostheater 

Het Amsterdamse Bostheater is het stralend middelpunt van de zomer waar cultuur, natuur en gezelligheid samenkomen. Elke zomer presenteert het openluchttheater theater, concerten,  filmavonden, Boslab Theaterfestival en jeugdtheatervoorstellingen. Het Bostheater produceert elk jaar in samenwerking met een bekend theatergezelschap een voorstelling die de hele zomer lang te zien is in het openluchttheater.
Meer informatie vind je hier >

het amsterdamse bostheater - amsterdam bioscoop - amsterdam theater - cultuur - concert amsterdam - concerten - zomer amsterdam - zomertip amsterdam - zomer in amserdam - bos theater

Ook leuk! Vind hier onze zomertip: Jazz at the Plantage >

Vondelpark Openluchttheater 

In Londen heb je Hyde Park, in New York heb je Central Park en in Amsterdam hebben we natuurlijk het Vondelpark. Met dit mooie theater als stralend middelpunt, bekend om z’n goede optredens in de zomermaanden. Ervaar samen met de andere bezoekers de magie van muziek, comedy, dans en klassieke acts!
Meer informatie over het theater vind je hier > 

Openluchttheater Valkenburg

Het openluchttheater ligt in het Rotspark op de helling van de heuvel Cauberg. Beleef een bijzondere voorstelling tussen ‘mergel en groen’ in Openluchttheater Valkenburg. Meer dan 100 jaar oud en nog altijd springlevend. Geniet in het monumentale Openluchttheater of in de intieme setting van het (half open) Grottheater. Je kunt hier de hele zomer genieten van muziek, zang, dans, toneel, opera en nog veel meer.
Meer informatie vind je hier >

openluchttheater - openluchttheaters - openlucht theater - theater nederland - theaters nederland

Inspiratie nodig voor de zomer? Vind hier 15 x toffe dingen om te doen deze zomer >

Shakespearetheater, Diever

Het Shakespearetheater is een openluchttheater in Drenthe en biedt plaats aan 1000 bezoekers.  In 2014 is de speelvloer tijdelijk in het midden van het theater geplaatst waardoor het contact tussen spelers en bezoekers intensiever wordt. Dit beviel zo goed dat er eind 2015 is besloten de speelvloer vast in het midden van het theater te bouwen.
Meer informatie vind je hier >

Caprera, Bloemendaal

Tussen de duinen en het bos ligt het sfeervolle openluchttheater Caprera. Hier kun je iedere zomer genieten van muziek, cabaret, dans, klassiek, opera en theater. De tribune van het theater is tegen een duinpan gebouwd en biedt zo lekker veel zitplaatsen. Bij grote concerten zijn er ook staanplaatsen op de bovenste en middelste trappen.
Meer informatie over Caprera vind je hier > 

openluchttheater - openluchttheaters - openlucht theater - theater nederland - theaters nederland
En, naar welke van deze openluchttheaters in Nederland ga jij als eerste?

CategoriesWeekend tips