O

Op zoek naar een nieuwe computer? Hier moet je op letten

Is het de hoogste tijd voor de aanschaf van een nieuwe computer, maar weet je niet goed waar je op moet letten bij het maken van je keuze?

Is het de hoogste tijd voor de aanschaf van een nieuwe computer, maar weet je niet goed waar je op moet letten bij het maken van je keuze? Ga je voor het nieuwste model, een tweedehands of juist een refurbished computer? Je kunt natuurlijk anderen om advies vragen, of je laten adviseren in een winkel. Maar toch is het handig om ook zelf eerst een beetje onderzoek te doen om er zo achter te komen welke computer het beste bij jou past! 

Op zoek naar een nieuwe computer? Onderstaande tips helpen je om de beste keuze te maken >

Wat voor computer?

Allereerst moet je natuurlijk beslissen wat voor  computer je graag wilt aanschaffen. Ga je voor een laptop of juist liever een desktop? Een desktop computer is krachtiger is dan een laptop. Maar een laptop is juist weer mobilier en handig als je deze voor bijvoorbeeld zowel je werk als privé wilt gebruiken. Wil je je computer graag voor zwaardere taken gebruiken, dan kun je beter voor een desktop computer kiezen. 

De Processor 

De processor is het belangrijkste deel van je pc. De 2 meest gebruikte en bekendste processoren zijn van AMD en Intel. Er zijn in totaal 2 processors. De Core i3 processor, welke vooral geschikt is voor kantoorwerkzaamheden en surfen op het web en de Core i7 processor, deze is meer geschikt voor bijvoorbeeld het bewerken van foto’s en gamen. De prijs van een computer is grotendeels op de processor gebaseerd. Zo zal een pc of laptop met een Core 17 processor dus duurder zijn dan een met een Core 13 processor.

Harde schijf

Naast de processor is ook de keuze van je harde schijf een belangrijk onderdeel. Deze bepaalt de hoeveelheid data die je op je computer kan opslaan. Heeft je harde schijf maar een kleiner geheugen dan je nodig hebt? Dan is dat niet gelijk een ramp. Want je kunt je harde schijf eenvoudig uitbreiden met een extra externe harde schijf. Dit doe je door naast je harde schijf een HDD schijf toe te voegen. De meeste pc’s komen standaard met 320 of 500 GB aan opslagruimte en dat voor de meeste mensen ook wel genoeg. 

Snelheid

Van de harde schijf hangt ook de snelheid van je computer af. Daarom zijn er ook verschillende harde schijven met diverse snelheden te vinden. Ben je op zoek naar een supersnelle computer? Kies dan voor een SSD (Solid State Drive). Dit is geen harde schijf of groot geheugen maar is puur voor de snelheid van je computer.  Hoewel een HDD schijf wel weer duurder is dan een normale harde schijf is deze het geld zeker wel waard. 

Refurbished

Als je liever niet te veel geld uit wilt geven maar wel garantie op je computer wilt hebben is een refurbished computer het overwegen waard. Met een refurbished computer loop je als koper geen risico’s zolang je deze computer bij een gerenommeerde refurbished winkel koopt. Daar worden deze computers namelijk uitgebreid gecontroleerd, en indien nodig worden er onderdelen vervangen en gerepareerd zodat de computer weer door kan gaan voor nieuw. Koop je een refurbished exemplaar dan scheelt dit je vaak honderden euro’s en heb je net zoals bij een nieuw exemplaar gewoon garantie op je computer. En naast beter voor je portemonnee is het hergebruiken van een computer ook nog eens beter voor het milieu!

Op zoek naar een nieuwe computer? Hopelijk helpen bovenstaande tips je om deze te vinden!

CategoriesNiet gecategoriseerd