Z

Zo tover je je tuin om in Ibiza stijl

ibiza tips - ibiza hotspots - wat te doen op ibiza - leuke dingen om te doen ibiza - lunchen op ibiza - restaurants ibiza - shoppen ibiza

Ben jij net als velen ook zo verknocht aan het prachtige Ibiza? Dan is de kans vrij groot dat je het liefst ook je eigen tuin omtovert tot een ware Ibiza tuin. Heerlijk gestrekt in je loungeset genieten van de heerlijke zomerse temperaturen onder het genot van een lekker verfrissend drankje. Wie wil dat nu niet? Zo tover je je tuin om in Ibiza stijl >

Maar voor het zover is, is het eerst zaak om je tuin eens een flinke make-over te geven. Waar Ibiza zich kenmerkt door het vele wit, de prachtige hangstoelen, bohemian sferen en bovenal niet te vergeten, de heerlijk relaxte vibe en serene rust die over het hele eiland heerst. Dus wil jij je tuin omtoveren tot een ware Ibiza tuin? Dan hebben wij een aantal te gekke tips voor je!

Natuurlijke materialen

Voor de mensen die wel eens op Ibiza zijn geweest, weten natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het gebruik van natuurlijke materialen is. Wat je vooral ziet, is dat er gebruik wordt gemaakt van hout, maar ook allerlei andere natuurlijk materialen die Ibiza doen laten stralen. Het voordeel aan deze stijl, is dat het voor iedereen mogelijk is. Dus ook wanneer je een relatief kleine tuin, hebt kun je ook met een klein tuinsetje een enorme verandering teweeg brengen. Zolang je maar gebruik maakt van natuurlijke materialen. Een kunststof tuinset is dus een absolute no-go wanneer je deze stijl wilt toepassen.

Zo tover je je tuin om in Ibiza stijl: kies de juiste kleuren

Niet alleen zijn natuurlijke materialen van belang om je tuin tot een ware Ibiza tuin te maken. Ook het gebruik van de juiste kleuren speelt hierin een belangrijke rol. De kleuren die je namelijk terug ziet komen op dit Spaanse eiland, zijn vooral lichte en, daar is die weer, natuurlijke kleuren te gebruiken. De kleur wit staat binnen deze stijl redelijk centraal.

Wat je vaak ziet, is dat de kleur wit als basis wordt genomen, in combinatie met hout als natuurlijk materiaal. Vanuit deze basis wordt er vervolgens verder gewerkt om het kleurrijke Ibiza tot leven te wekken. Kleuren zoals; geel, rood, groen en nog veel meer kleuren, kunnen allemaal worden gebruikt. Ook het gebruik van planten is natuurlijk een geweldige manier om de mediterrane contrasten toe te voegen aan het geheel.

Accessoires maken het compleet

Net als bij het inrichten van je woning, spelen ook accessoires bij het inrichten van je tuin een belangrijke rol. Een tuintafel in je tuin met alleen een paar stoelen dat kan natuurlijk niet. Zo is het gebruik van kleurrijke kussens en allerlei verschillende soorten potten de perfecte manier om ervoor te zorgen dat je tuin helemaal in de Ibiza vibe komt. Ook mogen de welbekende dromenvangers aan de muur niet ontbreken en is het leuk om gebruik te maken van veel kaarsen en tuinfakkels.

Je zult ziet dat wanneer je hiermee aan de slag gaat, je voordat je het doorhebt je eigen Ibiza tuin hebt. En wat is er nu leuker, dan de ‘opening’ te vieren onder het genot van een hapje en een drankje met je vrienden. Uiteraard met wel dresscode natuurlijk! 

CategoriesNiet gecategoriseerd