(

(G)OOR: ZO SMERIG ZIJN JOUW OORDOPJES (EN ZO MAAK JE ZE SCHOON)

Oortjes schoonmaken

Zeg nou eens eerlijk, hoe vaak maak jij je oortjes schoon? Je oren zijn de perfecte plek voor het vangen van stof. Dan hebben we het nog niet gehad over waar je oorsmeer heen gaat… Het is tijd om je oortjes eens te reinigen!

Denk je nu misschien: hier heb ik eigenlijk helemaal geen zin in? Nou, het is beter dat je om de zoveel tijd hier even aandacht aan besteed. Viezigheid kan namelijk invloed hebben op de geluidskwaliteit van je oortjes en dat zou zonde zijn. Lees hieronder over vier makkelijke tips zodat je binnen no time weer schone oortjes hebt!

1. Verwijder het vuil uit de oordopjes

Yes, we beginnen natuurlijk met het verwijderen van het vuil uit de oordopjes. Het makkelijkste is als je hiervoor een oude tandenborstel gebruikt. Je kunt ook een tandenstoker gebruiken, maar de borsteltjes pakken meer vuil mee. Borstel naar beneden zodat het vuil niet in de speakers valt.

2. Schoonmaken die oortjes

Nu het vuil uit de oortjes is geborsteld, ga je verder naar de volgende stap: haal een flesje 70% alcohol bij de drogist. Doe hiervan een beetje op een wattenstaafje en wrijf over de oortjes. Tip: zorg dat het wattenstaafje niet te nat is zodat je oortjes crashen

Als je oortjes hebt met in-ears (die in je gehoorgang gaan), dan kun je deze opzetstukjes loskoppelen van je oortjes. Mix wat water met een druppel zeep en laat ze even een half uurtje in het sopje. Droog daarna met een handdoek en laat ze een dagje liggen. Hetzelfde geldt voor je koptelefoon.

Poetsen als een pro? Hier lees je over 8 x handige schoonmaaktips >

3. Vergeet de draad niet te boenen

Heb je nog niet van die moderne draadloze oortjes? Vergeet dan ook even niet de draad van je oortjes schoon te maken. Je kunt dit ook doen met de 70% alcohol.

4. Maak je telefoon ook eens schoon

Wist je dat je telefoon nog viezer is dan je oortjes? Pak een microvezel doekje en een spray zonder alcohol en wrijf over je telefoon. Tip: een spray met alcohol kan je scherm beschadigen en dat willen we natuurlijk niet hebben.

En? Ga jij meteen aan de slag om je oortjes te poetsen? Wij in ieder geval wel.

CategoriesNiet gecategoriseerd