online pubquiz organiseren - pubquiz - pubquiz organiseren - pubquiz tips - pubquiz inspiratie - pubquiz maken
O

ONLINE PUBQUIZ ORGANISEREN: INSPIRATIE, TIPS & VRAGEN

Een offline en online een topper: de pubquiz. Zeker tijdens de lockdown is het leuk om toch samen iets te ondernemen. Maar, hoe organiseer je een pubquiz nou zelf? In dit artikel vind je inspiratie, tips én vragen voor een gezellige online pubquiz voor een digitale avondje met je vrienden of familie. 

Ga jij een online pubquiz organiseren? Hier vind je inspiratie, tips en vragen voor een geslaagde digitale pubquiz. 

Voorbereiding van de pubquiz

De eerste stap die je natuurlijk neemt, is het prikken van een datum. Stuur een datumprikker in jullie groep zodat jij weet wanneer de quiz af moet zijn. Zorg dat je dus genoeg tijd vrij laat om aan de vragen te werken.

Bedenk ook waar jullie de pubquiz online willen doen. Zoom kan met wel 100 mensen, maar houd er rekening mee dat de gratis Zoom versie je maar 40 minuten achter elkaar videobellen. Wel kun je hier makkelijk je scherm delen. Google Hangouts geeft je alle tijd, maar kan maar met 10 mensen en Skype kan tot 50 man.

online pubquiz organiseren - online pubquiz maken - pubquizvragen - pubquiz ideeën - pubquiz tips - zelf een pubquiz makenOnline pubquiz organiseren // online pubquiz maken // pubquiz vragen // zelf pubquiz maken

Maak verschillende pubquiz rondes

Bij pubquizzes heb je verschillende rondes, vaak met verschillende thema’s. Kies bijvoorbeeld voor zes rondes met elk tien vragen, zodat de quiz niet té lang duurt, maar ook niet binnen no time voorbij is. Zo komen er ook genoeg verschillende onderwerpen aan bod.

Thema’s voor de verschillende rondes zijn bijvoorbeeld: kunst, muziek, geschiedenis, jeugdprogramma’s, geografie en Amsterdam.

Hier download je een kant-en-klare pubquiz om direct te spelen >

Meer pubquiz rondes

– Actueel: denk aan vragen uit het laatste nieuws, de showbizz, uit de politiek of andere recente gebeurtenissen

– Fragmenten: zoek de grappigste filmpjes op het internet waar je vragen over kunt stellen.

Muziek: bedenk zoveel mogelijk vragen rondom muziek. Denk aan verschillende muziekstijlen, artiesten en creatieve vraagstellingen.

– Wie is het: foto’s van bekendheden zijn ook altijd een leuke toevoeging aan pubquiz rondels. Denk aan BN-ers, grote filmsterren, mensen uit de politiek etcetera.

– Sport: ook sport kan een leuke quiz ronde zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan actuele sport prestaties, historische sport gebeurtenissen of spelregels van de sport.

8 x Coronaproof bedrijfsuitje organiseren >

Verzin pubquiz vragen

Verschillende rondes voor je online pubquiz bedacht? Dan kun je nu aan de slag met de pubquiz vragen. Haal hiervoor inspiratie uit het nieuws, andere quizzes als de bestaande, de Top2000 of check Pub Quiz Questions HQ of House of Quiz voor voorbeeldvragen.

Zorg voor leuke vormgeving

Kahoot is een veel gebruikte quiz website. Logisch, want deze tool berekent automatisch de score, de opmaak wordt voor je gedaan en veel is geautomatiseerd.

Toch is het ook leuk om zelf creatief aan de slag te gaan met jouw online pubquiz. Tip: maak een Powerpoint of Canva presentie met op iedere slide een vraag om jouw quiz te personaliseren.

online pubquiz organiseren - pubquiz - pubquiz organiseren - pubquiz tips - pubquiz inspiratie - pubquiz maken

Koop een online pubquiz

Niet in een creatieve bui of heb je weinig tijd? Natuurlijk kun je ook een ‘kant-en-klare’ online pubquiz kopen. Wil je bijvoorbeeld een pubquiz over Amsterdam, haal dan vragen uit dit boekje. Ga je voor een meer algemene pubquiz met verschillende rondes? Dan is dit de ideale pubquiz om te downloaden. Ook dit boek met meer dan 8.000 vragen geeft genoeg inspiratie.

Teams maken

Individueel spelen is het makkelijkst met een online pubquiz, maar ben je met een grote groep en wil je toch liever met teams spelen? Laat iedereen de quiz op zijn of haar laptop afspelen en open een aparte Zoom per groep op je telefoon. Als ze op mute staan in de grote groep, kunnen ze via hun telefoon overleggen met elkaar.

Leuke app spelletjes voor twee personen om op afstand te spelen >

Pubquizscore & prijs

Tot slot moet je natuurlijk denken aan een leuke prijs voor de winnaar van de pubquiz. Maar, hoe kom je erachter wie gewonnen heeft? Voor de scores kunnen mensen een foto van hun antwoorden naar quiz host appen. Het makkelijkst is om gewoon één punt per vraag te geven. Degene met de meeste punten verdient natuurlijk wel een prijsje! Doe hier originele cadeau inspiratie op >

En, wanneer ga jij een online pubquiz organiseren voor je vrienden?

CategoriesChill