D

DINEREN EN OEIGOERSE MENSENRECHTEN STEUNEN: ZO KAN HET

oeigoerse mensenrechten steunen - oeigoerse mensenrechten - oeigoeren steunen - avondje gerechtigheid - oeigoerse maaltijdbox - amnesty international

Wil jij graag lekker en gezond eten uit een maaltijdbox én hierbij een goed doel steunen? Dat kan met het ‘Avondje Gerechtigheid’ van Amnesty International. Bestel de heerlijke Oeigoerse box, nodig je vriendinnen (of vrienden) uit en bespreek samen wat er speelt in de wereld.

Genieten van lekker eten en bijdragen aan een goed doel? Vind hier hoe je kunt dineren en tegelijk Oeigoerse mensenrechten steunen >

Wie zijn de Oeigoeren?

De Oeigoeren zijn een Turkssprekende moslimminderheid in de regio Xinjiang, in het noordwesten van China. Ze worden onderdrukt en gediscrimineerd door de Chinese regering – die ziet de Oeigoeren namelijk als minder. Meer dan één miljoen Oeigoeren en andere islamitische minderheden zijn door China opgesloten in ‘heropvoedingskampen’ in Xinjiang en hier moet natuurlijk wat aan gedaan worden.

Helpen door te dineren?

Voor het Avondje Gerechtigheid werkt Amnesty samen met De Krat, de leverancier van duurzame maaltijdboxen. De boxen worden de hele maand juni op donderdag bezorgd in heel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Met de opbrengst van je Avondje Gerechtigheid steun je het werk van Amnesty voor mensenrechten wereldwijd en steun je de Oeigoeren.

Meer geld ophalen voor het goede doel? Vind hier hoe je dat doet >

Vind hier meer over de maaltijdbox waarmee je Oeigoerse mensenrechten kunt steunen:

Wat zit er in de box?

Voor de box kun je kiezen uit een vegetarisch menu of met biologisch lamsvlees voor vier of zes personen. Om de gerechten klaar te maken, ga je zelf aan de slag. Je bent ongeveer twee uur aan het koken. Dat kun je natuurlijk ook samen met je gasten doen. Het enige wat je al in huis hoeft te hebben is olijfolie, azijn, suiker, bloem, peper en zout.

In de box zit verder een receptenboekje waarin wordt uitgelegd hoe je de gerechten bereidt, tips om er een echte Oeigoerse avond van te maken, informatie over de Oeigoeren en de schending van hun mensenrechten en kaartjes met vragen om naast veel plezier ook samen een goed gesprek te voeren. De box kost 25 euro per persoon voor drie gangen.

En, ben jij al overtuigd om bij te dragen aan dit goede doel voor Oeigoerse mensenrechten? Wij hebben onze box al besteld!