K

KAARTJE LEGGEN? DIT ZIJN DE POPULAIRSTE TAROTLEGGINGEN (+UITLEG!)

Tarotkaarten wekken bij menig mens de interesse, maar er is nog altijd een hoop onduidelijk over de spirituele kaartspellen. Had het nou iets te maken met hekserij, geesten en Hollywoodfilms? Stop. Tijd om tarotkaarten eens goed onder de loep te leggen. We beginnen met een korte uitleg over tarotkaarten, en daarna vind je twee populaire tarotleggingen om zelf te proberen.

De ins and outs van tarotkaarten, je leest het hier. Niks voor jou? No problem. Maarrrr lees vooral verder als je benieuwd bent naar wat tarotkaarten je zouden kunnen brengen.

Tarotkaarten leggen, hoe doe je dat?

Wat zijn tarotkaarten nou precies en belangrijker: wat dóén ze? De officiële omschrijving legt uit dat tarot een kaartspel is dat gebruikt wordt voor waarzeggerij. Oke, goed om te weten, maar nu weten we eigenlijk nog niets. Eigenlijk is het leggen van tarotkaarten een manier om inzicht te krijgen in verschillende levensaspecten. Klinkt dat logischer?

Een misverstand is in ieder geval dat de tarotkaarten de toekomst zouden voorspellen. Ze zijn eerder bedoeld om nieuwe inzichten te krijgen, bijvoorbeeld op het gebied van carrière, ontwikkeling, liefde. Dat soort zaken. Best de moeite waard dus, om eens een kaartje te leggen. En die leggingen, kun je gewoon zelf doen. Hieronder leggen we de twee populairste leggingen uit, die je kunt inzetten voor iedere vraag.

Tekst gaat door onder de foto

Uitleg ‘verleden-heden-toekomst’ legging

Een van de populairste tarotleggingen is de verleden-heden-toekomst, ook wel de ‘drie-kaartenlegging’ genoemd. Deze is een makkie, want je hebt maar drie kaarten nodig en op deze manier blijf je door de bomen het bos zien. Tarotkaarten leggen voor beginners.

Zo werkt het: schud de volledige stapel met kaarten en spreid deze wanneer jij merkt dat dat het moment is. Trek er drie kaarten uit en leg deze voor de van links naar rechts voor jouw verleden (meest linkse kaart) -heden (midden) – toekomst (rechts). Volg tijdens het trekken je intuïtie (een heel belangrijk aspect bij tarotkaarten, daarover later meer) en denk aan een vraag waar je meer duidelijkheid over zou willen hebben.

Uitleg ‘Het Keltisch Kruis’

Een ander veel voorkomende tarotlegging is Het Keltisch Kruis, die een stuk uitgebreider is en je veel informatie kan geven over een bepaalde situatie of vraag.

Zo werkt het: je begint weer met het schudden van de volledige kaartenset, en wanneer je klaar bent leg je de kaarten neer zoals op onderstaande foto. In totaal moet je 10 kaarten pakken. Alle positief hebben een eigen betekenis, waarvan je de uitleg ook op onderstaande foto vindt. Alles neergelegd? Dan zou het Keltisch Kruis je op weg helpen met de vragen of problemen waar je tegenaan loopt.

Hoe interpreteer je tarotkaarten?

De symbolische afbeeldingen zouden je inzicht en antwoord kunnen geven op levensvragen, door middel van je eigen intuïtie. De kaarten nodigen je namelijk uit om bepaalde lessen te halen uit alles wat op je pad komt, en geven je zo de kans om te groeien. Een specifieke kaart heeft geen eenduidige uitleg, want de manier waarop iemand een kaart ‘leest’, ofwel interpreteert, is voor iedereen anders. Het kan een gevoel of vermoeden dat je al had versterken, en je zo verder op weg helpen met een bepaalde keuze. Het kan mensen helpen iedere dag een tarot te trekken om op deze manier inzichten te krijgen.

Iets te spiritueel of te veel moeite voor jou? Je kunt natuurlijk ook je daghoroscoop lezen om meer inzicht te krijgen in je dagelijks leven.

CategoriesChill