O

ORANJE LEEUWINNEN SUPPORTEN: DIT IS HET SPEELSCHEMA VAN HET DAMES ELFTAL

wk op groot scherm - wk finale kijken in amsterdam - wk finale op groot scherm - plekken om het wk te kijken - wk vrouwenvoetbal kijken - wk kijken kroeg amsterdam - wk kijken in amsterdam

Het mannenelftal volgen wij altijd massaal, maar gelukkig kunnen ook de OranjeLeeuwinnen rekenen op steun van miljoenen Nederlandse fans. Logisch, want het nationale damesvoetbalelftal maakt enórme stappen en daar zijn wij o zo trots op. Een wedstrijd bezoeken van de OranjeLeeuwinnen staat dan ook hoog op ons verlanglijstje. Niet zo gek, met het EK Vrouwen 2021 in aantocht. Hoe je kaarten scoort? Dat lees je hier.

Het succes van de OranjeLeeuwinnen in de afgelopen jaren

De OranjeLeeuwinnen, ofwel het Nederlands vrouwenelftal, vertegenwoordigen ons land in internationale voetbalduels. Lange tijd was het vrouwenteam ondergeschikt aan de mannen, maar daar kwam in 2009 gelukkig verandering in.

De OranjeLeeuwinnen kwalificeerde zich voor het EK-voetbal en dat was het begin van een gouden periode. In 2017 kroonde de damesploeg zich tot Europees Kampioen en in 2019 werd zelfs de WK-finale bereikt. In de finale gingen de Oranje vrouwen helaas onderuit tegen het oppermachtig team van de Verenigde Staten.

Maar, er zijn nieuwe kansen op komst. Op de Olympische Spelen deze zomer maken de Nederlandse vrouwen opnieuw een goede kans op een hoge klassering.

Waarom je naar een wedstrijd wilt gaan

De wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen zijn eigenlijk gewoon één groot feest. Er heerst een fijn saamhorigheidsgevoel en gezelligheid komt op de eerste plaats. Daarnaast zijn de duels ook laagdrempelig, vanwege de sfeer en de relatief lage ticketprijzen. De sfeer kan zeker worden vergeleken met de sfeer bij het Nederlands mannenelftal én je kan ook nog eens de sterren van dichtbij bewonderen, zoals Vivianne Miedema en Lieke Martens. Tof, toch?

Hoe koop je kaarten en wanneer zijn er wedstrijden?

De kaarten voor de OranjeLeeuwinnen kan je online kopen via de website van de KNVB. De tickets zijn vrijwel altijd in vrije verkoop, waardoor je geen duur lidmaatschap of iets dergelijks nodig hebt. Ook fijn: je kan ook zoveel kaarten kopen als jij wilt en dus makkelijk met je hele vriendinnengroep de oranje powervrouwen toejuichen. De kaarten zijn verkrijgbaar voor alle wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen, waaronder het de kwalificatieduels voor het EK en het WK. Ook leuk: een oefenwedstrijdje mee te pikken. Met een biertje erbij.

Nederlands vrouwenelftal wedstrijd

En, ga jij een ticket scoren? Tussen september 2021 en de zomer van 2022 kun je verschillende wedstrijden bijwonen. Zo zijn er WK kwalificaties en oefenwedstrijden voor het EK 2022. Het complete speelschema vind je hier >

CategoriesWeekend tips