M

MUSHROOM COFFEE TREND: UITLEG EN VOORDELEN

mushroom coffee trend - mushroom coffee - mushroom koffie - champignon koffie - wat is mushroom coffee - mushroom coffee voordelen

Heb je al een gehoord van mushroom coffee? En nee, dit is is geen koffie waarvan je gaat hallucineren. Deze instant koffie op basis van champignons is perfect als je minder cafeïne binnen wilt krijgen. Ook zou het drankje goed zijn voor beter focus. Benieuwd geworden? Hieronder vind je alles over de mushroom coffee trend.

Wil jij minder cafeïne drinken? Vind hier alles over de cafeïne vrije mushroom coffee trend >

Not your cup of .. coffee?

Veel mensen houden totaal niet van paddenstoelen en willen het niet eens proberen om Mushroom Coffee te proeven. Maar zelfs als paddestoelen niet your cup of tea zijn zullen ze misschien wel je nieuwe kopje koffie worden.

Er wordt gezegd dat het echt net als koffie, wat ook wel logisch is omdat het is gemaakt met 100% Arabica instant koffie poeder. Misschien toch maar eens proberen dan? Hier kun je mushroom coffee kopen >

De voordelen van Mushroom Coffee

Welke voordeel heeft het om koffie en paddestoelen met elkaar te gebruiken? Nou, de aardse smaak van de paddenstoelen kan een hele fijne aanvulling zijn op de geroosterde koffiebonen en biedt daarnaast een zachtere smaak. Ook zit er een hoog gehalte aan antioxidanten en andere stoffen in die de focus en denkvermogen zouden kunnen verbeteren.

Sommigen suggereren zelfs dat de adaptogenen in functionele paddenstoelen ons minder zenuwachtig of gestresst kunnen maken (een veel voorkomende bijwerking van cafeïne), door angst te verminderen en de bijnieren te ondersteunen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lucky 7 Coffee☕️ (@lucky7coffee)

Ook lekkerk! Vind hier het recept voor een lekkere en luchtige Dalgona koffie >

Hoe maak ik Mushroom Coffee?

Deze instant koffie is heel makkelijk te bereiden: op 1 zakje schenk je 250 ml gekookt water even roeren en drinken maar. Voor nog meer smaak aan je mushroom coffee kun je een beetje cacaopoeder of kokosolie aan je koffie toevoegen. Of drink het met een beetje koffiemelk, kokosmelk, amandelroom of roomboter.

Maar wat nou als het warm weer is en je geen zin hebt in een warm bakkie? Gelukkig is deze koffie geschikt om een heerlijke iced latte van te maken. Hiervoor heb je nodig: 1 zakje Mushroom coffee, 250 ml ijskoude (vegan) melk en eventueel een beetje honing.

Benieuwd geworden naar de Mushroom Coffee trend? Wij in ieder geval wel!

Bron: Pretty Opinionated