D

Dit zijn dé interieurtrends van 2023! 

interieur boeken - boeken salontafel - boeken koffietafel - grote interieur boeken - designer boeken - koffietafelboeken - koffietafel boek - design boeken - koffietafelboeken

Interieurtrends komen en gaan misschien niet zo snel als modetrends, maar er is altijd iets nieuws op de radar voor mensen die hun huis willen opfleuren. Hoewel veel mensen zich misschien concentreren op het aanscherpen van hun budget in 2023, zijn enkele van de grootste trends van het jaar compatibel met doe-het-zelfprojecten en tweedehands winkelen. Lees hier meer over in dit artikel! 

Interieurtrends 2023: dit zijn ze >

Witte keukens

Terwijl sommige van de belangrijkste interieurtrends in 2023 nieuwe ideeën inhouden, gaan sommige over het opnieuw bekijken van klassieke concepten. Witte keukens zijn op verschillende momenten in de recente geschiedenis populair geweest, maar dit jaar maken ze een grote comeback. Je doet er daarom goed aan om op Woonsquare.nl een keuken in een witte tint te kopen! Een strakke, monochrome look werkt goed in deze ruimte, maar de trend kan ook worden aangepast aan een meer vintage, cottagecore-esthetiek door accentstukken en een vleugje kleur toe te voegen.

Bloemenprints

De afgelopen jaren hebben veel mensen volkse of gezellige stijlen zoals cottagecore en grandmillennial design omarmd, en die trend blijft nog minstens een jaar hangen. Bloemenbehang, raambekleding en stoffering geven elke ruimte een comfortabele, bewoonde sfeer en roepen visioenen op van Engelse landhuizen en betoverende rustieke hutten. Voor degenen die niet klaar zijn om zich op een belangrijke manier te binden, zijn bloemenaccenten een perfecte keuze. Zo krijg je alsnog deze trend in je woning. 

Vintage

Met een recessie die in veel delen van de wereld toeslaat, werken veel woninginrichters in 2023 misschien met krappe budgetten, maar dat betekent niet dat ze enkele van de grootste trends van het jaar moeten missen. Gelukkig is alles vintage in en zijn de meest gewilde producten te vinden bij de plaatselijke tweedehandswinkel of antiekmarkt. Of je nu neigt naar een retro jaren ’70-esthetiek, een cottagecore-sfeer of een Victoriaanse look, de kringloopwinkel heeft misschien precies wat je zoekt. Tweedehands design is ook een makkelijke manier om duurzaam te shoppen en decorartikelen die nog leven hebben te hergebruiken. 

Donkere academie 

Liefhebbers van stemmige, vintage interieurs zullen blij zijn te weten dat de donkere academische trend in opkomst is. Volgens trendrapporten van Feathr op sociale media is de belangstelling voor de esthetiek van de donkere academische wereld onlangs zelfs met 190 procent gestegen. Om deze look thuis te bereiken, richt je je op het vinden van vintage meubels die zijn gemaakt van donker getint hout of gestoffeerd met weelderige stoffen. Leun tegen donker geschilderde muren in tinten van diepblauw en groen, en omarm alles wat academisch is, van tweedehands boeken tot intellectuele accessoires. 

Warme kleuren

Of het nu gaat om neutrale kleuren of felle tinten, warme tinten zullen in 2023 de boventoon voeren. Als het gaat om muurkleuren, meubels en accessoires, kunnen shoppers een warme, aardse esthetiek verwachten die door veel retailers wordt vertegenwoordigd. Rood, oranje, geel en roze zijn zeker populaire keuzes voor degenen die houden van kleurrijke interieurs, terwijl degenen die de voorkeur geven aan neutrale kleuren kunnen kiezen voor bruin, beige of terracotta in plaats van grijs. 

CategoriesBlog