M

MOOISTE RUITERROUTES IN NOORD-HOLLAND: 6 x TIPS

Horse riding

Er is niks fijners dan met je paard de natuur in: de wind door je haren en het geluid van een galopperend paard geeft je een gevoel van vrijheid. Noord-Holland heeft mooie ruiterroutes. GIRLS WHO geeft 6 x tips.

1. Ruiterroute door het Twiske

Door het Twiske loopt een prachtig ruiterpad van ongeveer 15 kilometer. Met je viervoeter rijd je door een gevarieerde natuur en over het Luytendijkje. Ook kun je met je paard pootje baden bij de Stuw. Je mag hier alleen paardrijden met de ruiterpaden en hiervoor heb je een ruiterbewijs nodig.

Meer ruiterroutes in Noord-Holland vind je hieronder >

Ruiterroutes NH

2. Via Groengebied Purmerland naar Purmerbos

Vanuit het Twiske kun je via Groengebied Purmerland naar het Purmerbos. Er lopen verschillende mooie ruiterpaden door dit gebied. Wel is het goed opletten, omdat deze paden ook door het gedeelte lopen waar honden los mogen lopen. Het ruiterpad is ongeveer 6 km lang en brengt je langs mooie natuurplekjes.

3. Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is gratis toegankelijk voor ruiters. De ruiterpaden zijn smal, maar lopen door een erg mooi gebied tussen IJmuiden, Haarlem en Zandvoort. Vanaf de hoogste duintoppen kijk je uit over verschillende landschappen.

4. Paardrijden op het strand in Callantsoog

Vanaf 1 mei t/m eind september is het in Callantsoog en Julianadorp toegestaan om voor 09:00 uur en na 19:00 uur paard te rijden op het strand. Je kunt dus heerlijk met eigen paard door de duinen en over het strand rijden. Is dat niet geweldig?

Horse riding beach

5. Amsterdamse Bos

Ook in het Amsterdamse Bos kun je met paard genieten van een mooi stukje natuur. Het nieuwe ruiterpad van 1,1 kilometer is aangelegd en dat betekent dat ruiters nu een extra ronde kunnen rijden van in totaal 7 kilometer. Nice!

Leuk: Hier kun je paardrijden in Amsterdam >

6. Noord-Hollands Duinreservaat

Tussen Bergen en Wijk aan Zee vind je het Noord-Hollands Duinreservaat: één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In de glooiende duinen en bossen ligt een uitgebreid net aan ruiterpaden. Ruiters ouder dan 18 jaar hebben een ruiterkaart nodig.

Welke ruiterroute in Noord-Holland is jouw favoriet?

CategoriesNiet gecategoriseerd