S

SKATESEIZOEN! 5 x MOOIE SKATEROUTES IN ROTTERDAM

Skateroutes in Rotterdam - Skeelerroutes Zuid-Holland // Skeeleren in Rotterdam // Skaten Rotterdam route // Skaten in Rotterdam

Lekkere temperaturen komen de hoek omkijken. Dat is een goed excuus om de skates uit het stof te halen, de wielen onder onze voeten te binden en een middagje te gaan rollen! Het is een keer iets anders dan je dagelijkse wandeling, verbrandt enorm veel calorieën en is ook nog eens super leuk om te doen. En laten we eerlijk zijn: mooie plekjes maken alles nóg leuker. Zo ook bij skaten. Daarom zet Girls who voor jou 5 x mooie skateroutes in Rotterdam op een rijtje!

Lekker weer en skates onder je voeten gebonden? Kies hier een leuke skateroute in Rotterdam
en je bent klaar om te gaan! >

Het Park bij de Euromast

Aan de rand van Rotterdam centrum, in de schaduw van de Euromast, vind je daar ‘Het Park’. Naast dat het één van de oudste parken van Rotterdam is, zorgen de asfaltpaden voor een fijne ondergrond om op te skaten. Vanuit elke hoek van het park geniet je van een uitzicht op de Euromast, terwijl je langs oude bomen en mooie waterpartijen rolt. Dat klinkt goed, toch?

Extra tip: Toe aan een pitstop maar het uitzicht op de Euromast nog niet zat? Schuif dan aan op het terras van Parqiet of Dudok in het park, beide gelegen midden in het Park.

Skeelerroutes Zuid-Holland // Skeeleren in Rotterdam // Skaten Rotterdam route

Kralingse bos

Een fijn aangelegd asfalt, genoeg pitstop opties en mooie uitzichten over de plas en Rotterdam. Het Kralingse Bos heeft alle elementen voor een fijn middagje skaten. Het is ook niets voor niets een klassiek plekje voor de Rotterdamse skaters. Ook voor wandelaars en fietsers overigens. En met de vele speeltuinen en klimparken ook leuk voor een dagje weg met het hele gezin. Hierdoor is het enige nadeel dat het bos weleens druk is en je moet slalommen om de vele mensen.

Ook leuk: Rolschaatsen voor volwassenen: tips & tricks >

Midden-Delfland

In de groene gemeente Midden-Delfland vind je een leuke skeelerroute in Zuid-Holland. Hier is dé plek om door een Oer-Hollandse landschap te rollen en geheel tot rust te komen met de vele weilanden om je heen. Kijk hier niet gek op van de hoeveelheid koeien, dat is hier namelijk heel gewoon. Voorderest heeft het veenweilandgebied een fijne asfaltweg en ook handig: skateroute markeringen die je van knooppunt naar knooppunt brengt.

Skeelerroutes Zuid-Holland // Skeeleren in Rotterdam // Skaten Rotterdam route

De Maasboulevard

Vele kilometers afleggen tijdens één van de bekendste skateroute in Rotterdam? Dan is de Maasboulevard een goede optie. De route begint bij de Erasmusbrug en eindigt bij de Esch of andersom. Je skate langs, je raad het al, de Maas en komt onderweg typische Rotterdamse uitzichten tegen. Van de skyline tot de Wilhelmina pier. Meer Rotterdams wordt het niet!

Tijd voor een pitstop? Hier vind je 10 x verwarmde terrassen in Rotterdam >

Het Zuiderpark

Het oh-zo bekende park op Zuid kan niet in dit lijstje ontbreken. Het Zuiderpark behoort tot één van de groenste en grootste parken in Rotterdam. Met geen verkeer, veel groen en fijne ondergronden is het een goede plek voor een skatedate of om jezelf op date te nemen en je hoofd te laten rusten.

En, voor welke route pak jij de skates uit de kast?

CategoriesNiet gecategoriseerd