O

OOST-MEDITERRAANS RESTAURANT NENI IS GEOPEND!

NENI is het restaurantconcept van de Molcho familie. Nadiv, Elior, Nuriel en Ilan, de eerste letters van de namen van Haya Molcho’s zonen, vormen samen NENI.
De passie van de familie en de combinatie van de rijke smaken van de gerechten in de levendige en informele setting hebben ervoor gezorgd dat NENI in korte tijd heeft kunnen uitbreiden naar Berlijn, Hamburg, München, Keulen, Zurich en Mallorca. En nu ook naar Amsterdam.

Eating is no art, but a passion

De basis van Haya Molcho’s keuken ligt in de Oost-Mediterrane keuken, bekend om de rijke smaken van zongerijpt fruit en een overvloed aan groentes. “Eating is no art, but a passion”, luidt het motto van de kokkin en culinaire schrijfster.

Ze doet niets liever dan haar passie voor de Eastern Mediterranean keuken delen met een lange tafel vol met vrienden en familie – in ‘balagan’ stijl. Vrij vertaald: sympathieke chaos. Hieruit is NENI ontstaan; de passie voor eten, het warme familiegevoel en de liefde voor het delen hiervan.

Moeder Haya met zonen Nadiv, Elior, Nuriel en Ilan // NENI Amsterdam

25 x Onze favoriete restaurants in Amsterdam >

De culinaire visie

De menu’s van het restaurant en de deli combineren de culinaire visie van Haya en de interpretatie van NENI Amsterdam’s chef Boaz Peled. Beide zijn ervan overtuigd dat koken en het delen van eten mensen verbindt en betekenis toevoegt. Aan de voorzijde van NENI worden gasten verwelkomd door general manager Robin Smedicus en zijn team.

Het restaurant

De eyecatcher van het restaurant is de centraal gelegen open keuken. In het zicht van de gasten bereiden de chefs een rijke variatie aan smaakvolle mezze, frisse aangemaakte groentes, specialiteiten van de houtskoolgrill en culinaire vis- en vleesgerechten uit de steenoven.

Om het restaurant feestelijk te openen werd er zelfs een levensgroot dessert klaargemaakt op de pas, waar vervolgens iedereen zijn lepel in kon zetten. Samen delen is het motto: het menu wordt family-style geserveerd en nodigt uit om alle gerechten te delen.

Team restaurant NENI Amsterdam

NENI Deli

De NENI Deli stilt gedurende de hele dag de trek als all-day food destination, met gerechten bereid met dezelfde filosofie en passie als in het restaurant. To stay or to go. Overdag serveert de Deli focaccia’s, zuurdesembrood en zoetigheden uit eigen bakkerij. Maar ook shakshuka’s, salades, versgeperste sappen en warme dranken. In de avond serveert de Deli Oost-Mediterrane mezze en pizze.

The Lemonman 


De naam van de bar is een eerbetoon aan Citroën, vernoemd naar de overgrootvader van de oprichter. De geboren en getogen Amsterdammer, die fruithandelaar van beroep was, kreeg in de Amsterdamse volksmond de naam “de Citroenman”, welke later werd aangenomen als familienaam.

De bar biedt vanaf midden februari een breed scala aan citrus en citroencocktails en -dranken. Shots van de huisgemaakte citroenjenever vloeien rijkelijk in zowel de bar als het restaurant.

Restaurant NENI Amsterdam

The Yellow Room

The Yellow Room, een kamer compleet gewijd aan de kleur geel, leent zich voor diners, meetings en private parties. De multifunctionele kamer heeft een speels interieur. De banken veranderen in tafels zodra deze worden omgedraaid en de gele kast tovert extra stoelen en zelfs een geheime bar tevoorschijn.

Het Molcho familiemotto: “Life is beautiful. Be part of it!” Wanneer schuif jij aan bij NENI om er onderdeel van te zijn?

NENI Amsterdam
Stadionplein 8
1076 CM Amsterdam
NENI-Amsterdam.nl

CategoriesFijne Foodspots