6

6 x MAMA BOEKEN VOOR TIJDENS EN NA DE BEVALLING

Of je nou je eerste kindje krijgt of drie pubers opvoedt: elke mama kan af en toe tips én een steuntje in de rug gebruiken. Geen tips van mede-moeders, maar leestips om de beste ervaringen en adviezen uit te halen. Hier vind je zes steengoede boeken over zwangerschap, bevallen, opvoeden en ouderschap.

Vind de mama boeken tips hier >

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het doet)

In dit wijze, verstandige en verfrissende boek staat alles wat er in de opvoeding van een kind écht toe doet. Geen praktische tips over slapen, eten, goede manieren of huiswerk, maar helder advies over de essentie van het ouderschap. Dit boek biedt een brede, verrassende kijk op een diepgaande en gezonde ouder-kindrelatie. Zonder oordelend te zijn, geeft Perry op een even directe als grappige manier inzicht in de invloed van je eigen opvoeding op je ouderschap. Een echte aanrader onder de boeken over ouderschap!
Hier bestel je het boek > 

boeken tips - boeken - boeken over opvoeding - boeken over zwangerschap - boeken voor ouders

MosliMama (Zorg voor je familie door te zorgen voor jezelf)

MosliMama van Yasmine Berrag is het eerste handboek voor (jonge) moslimama’s in Nederland. Yasmine is bekend van het populaire Instagram-account @hijabsecrets waarop zij van alles bespreekt over het moederschap als islamitische vrouw: van kinderwens tot peuterpuberteit. Dit boek staat boordevol persoonlijke verhalen, inspirerende interviews, recepten en tips. Met humor, nuchter, praktisch en (soms) taboedoorbrekend.
Hier bestel je MosliMama >

boeken tips - boeken - boeken over opvoeding - boeken over zwangerschap - boeken voor ouders

Dagboek van een verloskundige 

Als verloskundige ben je getuige van puur geluk en soms kort daarop van intens en hartverscheurend verdriet. Dit dagboek is een intiem, openhartig portret van het werk wat verloskundigen iedere dag en nacht met liefde uitvoeren. Eerlijke, ontwapenende en inspirerende verhalen. Een ode aan het vak in al zijn complexiteit, maar vooral aan alle gezinnen die zich openstellen in de meest kwetsbare periode van hun leven.
Hier bestel je het Dagboek van een verloskundige >

boeken tips - boeken - boeken over opvoeding - boeken over zwangerschap - boeken voor ouders

Omdenken in opvoeding 

Kinderen moet je niet opvoeden. Dat is vastdenken. Je moet juist van een probleem een mogelijkheid maken: door te kijken naar wat er is en wat er zou-kunnen-zijn. Dit prikkelende boekje vol grappige en ontregelende illustraties laat zien hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten in de opvoeding. Een boek voor iedereen die privé of in het werk met kinderen te maken krijgt. Een echte aanrader onder de mama boeken!
Kinderen moet je niet opvoeden. Dat is vastdenken. Je moet juist van een probleem een mogelijkheid maken: door te kijken naar wat er is en wat er zou-kunnen-zijn. Dit prikkelende boekje vol grappige en ontregelende illustraties laat zien hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten in de opvoeding. Een boek voor iedereen die privé of in het werk met kinderen te maken krijgt.

Inspiratieboek voor leuker en makkelijker opvoeden 

Geen volgende opvoedmethode en niet bedoeld om je te vertellen hoe het moet, maar een boek vol inspiratie met columns en inhoudelijke artikelen. Vol eyeopeners, opdrachten en oefeningen en veel praktische tips die je direct in de praktijk kunt brengen. De auteur laat je zien en ervaren hoe je met samenwerken en vanuit contact en verbinding met je kind lastige situaties kunt voorkomen en kunt oplossen. Dit boek brengt nog meer gezelligheid, rust en plezier in huis.
Hier bestel je Inspiratieboek voor leuker en makkelijker opvoeden >

boeken tips - boeken - boeken over opvoeding - boeken over zwangerschap - boeken voor ouders

Vind hier 7 steengoede én inspirerende boeken voor powervrouwen >

Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt / Herziene editie

Alles wat je nooit over zwangerschap en baby’s wilde weten. Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks? Dit boek geeft antwoord op deze vragen en bevat tips om vrouwen door de zwangerschap heen te bluffen, een verklarende woordenlijst en een protestactie tegen zinloos geweld bij bevallingen.
boeken tips - boeken - boeken over opvoeding - boeken over zwangerschap - boeken voor ouders


Welke van deze mama boeken over ouderschap staan er binnenkort in jouw boekenkast?

CategoriesChill