M

Maaltijden vol biologische ingrediënten: waarom eigenlijk?

Maaltijden vol biologische ingrediënten: waarom eigenlijk?

Biologisch eten wordt steeds meer het nieuwe normaal. Dat is een goede ontwikkeling, want het is belangrijk voor je eigen gezondheid én voor het milieu om biologisch te eten. Daarnaast mogen we de dieren natuurlijk ook niet vergeten. Biologisch eten is diervriendelijk eten. Je kunt zelf biologische levensmiddelen in de supermarkt kopen. Heb je geen tijd om te koken en maak je daarom gebruik van maaltijdboxen? Tegenwoordig kun je in de beste maaltijdbox tal van biologische ingrediënten vinden om meer bewust en gezonder te eten. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale biologische maaltijdboxen te verkrijgen. Waarom zou je nu daarvoor kiezen?

 Wat zijn biologische producten nu eigenlijk?

Voedingsmiddelen kunnen op de meest uiteenlopende manieren worden geproduceerd. Biologische producten zijn op een specifieke manier geproduceerd. Het gaat om een productieproces zonder bestraling, genetisch gemodificeerde organismen, kunstmest, herbiciden en synthetische pesticiden. De boeren gebruiken in plaats daarvan natuurlijke methoden voor het beschermen en voeden van hun gewassen. Je kunt hierbij denken aan wisselteelt, compostering en de inzet van natuurlijke vijanden van plagen. Kijken we naar dierlijke producten, dan zien we dat biologische producten opgegroeid zijn zonder groeihormonen of antibiotica. Het gaat om dieren die een goed leven hebben gehad, met voldoende bewegingsruimte en frisse lucht. 

Waarom kiezen voor biologisch eten?

Biologisch eten kan altijd. Dit kan als je zelf alle producten koopt en zelf een maaltijd bereidt. Het kan ook wanneer je gebruik maakt van maaltijdboxen. Als je biologisch eet, dan eet je gezonder. Je krijgt namelijk minder schadelijke stoffen binnen doordat er tijdens de productie geen gebruik wordt gemaakt van schadelijke stoffen. In biologische dierlijke producten zitten meer omega-3 vetzuren. Deze zijn goed voor je hart en je hersenen. Biologische landbouwmethoden verbeteren de bodemvruchtbaarheid. De natuurlijke methoden verminderen de watervervuiling en verbeteren de biodiversiteit. Biologisch eten is dus ook heel goed voor het milieu. Het helpt bij het in balans houden van het ecosysteem. 

Biologisch eten doe je ook met het oog op dierenwelzijn

Dieren zijn levende wezens en het is belangrijk elk dier met respect te behandelen. Het welzijn van dieren staat centraal binnen de biologische veeteelt. De dieren krijgen voldoende ruimte en mogen vaak naar buiten om te genieten van de buitenlucht. Ze leven zo veel mogelijk onder omstandigheden die ervoor zorgen dat zij hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Dit zorgt niet alleen voor een betere kwaliteit van leven voor deze dieren. Het zorgt ook voor een afname van stress onder deze dieren. Ook dat is heel belangrijk. Als je van dieren houdt en het belangrijk vindt dat zij het goed hebben, dan is biologisch eten dus ook de beste keuze. 

En, stap jij over met maaltijden met daarin meer biologische ingrediënten?

CategoriesNiet gecategoriseerd