1

10 x LEUKE BOERDERIJWINKELS IN NOORD-HOLLAND

biologische boerderijwinkels in Noord-Holland - kopen bij de boer in Noord-Holland - streekproducten Noord-Holland - stalletjes langs de weg Noord-Holland - boerderijwinkels in Noord-Holland

Het bezoeken van een boerderijwinkel is een gezellige manier om verse producten in huis te halen, maar ook leuk voor een dagje weg én om de lokale ondernemers te ondersteunen! Je doet het allemaal bij deze 10 x leuke boerderijwinkels in Noord-Holland!

Verse & lokale producten haal je bij deze 10 x leuke boerderijwinkels in Noord-Holland >

De Groene Griffioen

Net onder Amsterdam, gelegen aan de Vecht, vind je De Groene Griffioen. Deze alles-in-1 boerderijwinkel verkoopt naast hun (biologische) melkproducten, ook vlees lokale producten en verse groentetassen. Terwijl mams & paps het lekkers naar huis halen, kunnen de kinderen spelen in het speeltuintje.

Ook leuk! 10 x Aziatische supermarkten in Amsterdam >

De Lindenhoff Marché in Amsterdam

Hoe een dagje bij de boerderijwinkel De Lindenhoff Marché in Amsterdam eruit ziet? Eerst een kijkje nemen bij de dieren in de stallen, daarna de verse & lokale producten scoren in de kaaskamer, slager en de groente afdeling. En, eindigen in het gezellige cafeetje in de tuin voor een cappuccino. Ook fijn dat je de weekmenu’s vooruit kunt bestellen. Scheelt op drukke dagen!

Olmenhorst

Het appelpluk seizoen is weer begonnen! Dat betekent dat je bij De Olmenhorst weer terecht kunt voor leuke plukdagen. Vergeet ook niet even aan te schuiven bij het voormalige fruit sorteercentrum dat is omgetoverd tot een authentiek restaurant, waar je terecht kunt voor een (welverdiende) kop koffie met gebak, een uitgebreide lunch of borrel.

Naast de zelf geplukte appels, mogen ook de befaamde sappen, jams en andere verse oogsten mee naar huis! Klinkt als een leuk uitje, toch?

De Bosmantel

Wat je zoal bij deze boerderijwinkel in Noord-Holland kunt kopen? Biologische melkproducten van de koe & schaap, honing, verse groenten, aardbeien en kruiden. Maar dat is niet alles! Want, bij de Bosmantel kun je zelf aan de slag op de boerderij! Zo mag je zelf bloemen en fruit plukken in de tuinen. Hoe leuk is dat voor een date?

De Proeftuin

Zin in vers fruit & groenten? Dan ben je bij De Proeftuin aan het juiste adres. Op elke zaterdag kun je namelijk je collectie aanvullen op de traditionele stolpboerderij, voormalige hooiberg.

Smit’s Boer&Goed

In de gemeente Alkmaar, in Stompetoren om precies te zijn, vind je de gezellige boerderijwinkel van de familie Smit. Hier is de collectie van verse producten van lokale boeren groot! Zo kun je hier terecht voor boerenkaas, eieren, aardappelen, vlees en seizoensgroenten. Maar ook voor pannenkoekenmix en écht verse melk die je zelf mag tappen. Heb je nieuwsgierige kinderen? Die mogen tijdens werktijden meekijken bij de koeien & kalfjes in de stallen.

Dit zijn 15 x mooie pluktuinen in Nederland! >

De Klompenhoeve

In Egmond aan den Hoef vind je de bijzondere Klompenhoeve. Deze boerderijwinkel in Noord-Holland wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking die elke dag weer zorgen voor ambachtelijke biologische geitenmelkproducten op tafel. Niet alleen van De Klompenhoeve zelf, maar ook van andere biologische boeren uit de omgeving!

De Melktap Hogenhout

Zoals de naam al verklapt, kun je bij de boer van De Melktap Hogenhout zelf je eigen melk tappen. Verser melk voor in de koffie of je baksels kan haast niet! Wel is het advies om de melk voor gebruik te koken.

Zorgboerderij Hoogerlust

Eventjes je vertrouwde omgeving omruilen voor het boerderijleven? Bij Zorgboerderij Hoogerlust kan het! Hier scharrelen de kippen om je heen, gluur je bij de (senior) paarden en neem je de zelf gemaakte, – geoogste en verwerkte producten mee naar huis. Denk eens aan vers fruit, seizoensgroenten of potten met honing & jam. Yum!

Anna Haen

De laatste boerderijwinkel op dit lijstje grenst aan de Gemeente Amsterdam, maar hoort officieel in de provincie Utrecht. We smokkelen dus eigenlijk een beetje, maar het is het helemaal waard! Bij Anna Haen kun je namelijk in het tuincafeetje genieten van heerlijke streekproducten. Denk aan huisgemaakte soepen, kaasfondues of lekkere curry’s. En, de potten jam, lokale honing en olijfolie gaan mee naar huis!

En, bij welke boerderijwinkels in Noord-Holland ga jij verse producten scoren?

CategoriesWalk & Visit